TopCar-merket på panseret avslører at dette bodykitet kommer fra en av mest eksklusive leverandørene i verden. 
TopCar-merket på panseret avslører at dette bodykitet kommer fra en av mest eksklusive leverandørene i verden. 

Dette er den eneste av sitt slag i Norge

Bilen til Tim vekker oppsikt overalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mercedes ML er en drømmebil for mange, og når det i tillegg blir snakk om en AMG-versjon, blir det mer enn en drømmebil. Så også for Tim Herland (37) fra Bergen, som eier en ekstra fet versjon.

–Bilen vekker enorm oppsikt! Alle snur seg, og flere ganger når jeg kommer ut av butikken, står det en liten gruppe rundt bilen og tar bilder. Til og med eldre damer nyter synet av min Inferno, forteller Tim.

Han jobber i WayBack, en stiftelse for livet etter soning, som hjelper tidligere straffedømte med å klare seg utenfor murene. Men han er også sterkt bilinteressert, og da han så en 2012-modell ML 63 AMG med Performance Package og 557 hk til salgs i september 2015, sa det pang. Med en Mercedes CL 500 AMG 2007-modell og en Audi Q5 ABT 2012-modell som innbytte, pluss mellomlegg, ble det ML 63 AMG på Tim.

Bilen som den så ut da Tim kjøpte den. 
Bilen som den så ut da Tim kjøpte den. 

Overdådig styling

Etter å ha studert litt på nettet, fant Tim ut at han ville ha litt styling på sin bil, nærmere bestemt fra TopCar, og deres bodykit "Inferno". Det russiske firmaet har siden 2004 levert overdådig styling til Porsche, Mercedes-Benz og BMW, med mye karbonfiber og kevlar.

Mye lavere enn dette blir det rett og slett ikke

Kundegruppen er hovedsakelig i de rike oljeproduserende landene i Midt-Østen, samt USA. Men ingen norske kjøpere har vært på ballen, før Tim fikk se hva TopCar kunne gjøre med en ML.

Eneste i Norge

– Jeg kom i kontakt med sjefen for TopCar gjennom Instagram, og da bestemte jeg meg for å style min ML 63. Total verdi på Inferno-bodykitet er 17.200 Euro, og den er utstyrt med ADV1-felger fra USA som koster 100.000 kroner. ADV1 har samarbeid med TopCar, så felgene er spesialtilpasset Inferno-bodykitet. Ingen spacere, og kant i kant. Et deilig syn!

Det blir et muskuløst inntrykk av
Det blir et muskuløst inntrykk av "Inferno" bodykitet. Spesielt sammen med ADV1-felgene.

Nå er det snart kroken på døra for denne bilen

– Montering og lakkering av bodykit har Skaar & Gundersen AS stått for, det ble 39.000 kroner. Solfilm AS har gjort folieringen, og fargen er Avery Brilliant Blue Matt Metallic. Jeg valgte å foliere den, fordi mange av karbondetaljene ble litt borte i den originale gråfargen fra Mercedes. Det ble 36.000 kroner, forteller Tim.

Vekker stor oppsikt

– Min neste plan er å gjøre om inventaret. Nå er det originalt brunt AMG-interiør. Planen er å få TopCar sitt interiør også.

Det vil heve helhetsinntrykket enda et hakk, og føre Tims bil helt opp i det øvre elitesjiktet hva angår oppsiktsvekkende Mercedeser i Norge. Mange vil gjerne mene sitt om slike ombygginger, men Tim følger sine drømmer, og han får bilen akkurat som han vil ha den.

Ikke så rart at denne bilen vekker stor oppsikt!
Ikke så rart at denne bilen vekker stor oppsikt!

Sjekk hva tyvene stakk av med!