Ford har truffet en nerve med sine sportslige modeller. Det siste året har merket solgte over 400 eksemplarer av sine sporty modeller i Norge – alt fra Fiesta ST, Focus ST og Focus RS, til den mest populære, nemlig Mustang, og den mest eksklusive: Million- og superbilen Ford GT.

Sistnevnte er blant verdens mest eksklusive biler. De som ville kjøpe den, måtte først levere en søknad og håpe de fikk et positivt svar tilbake fra Ford.

Produksjonen er begrenset, og det er langt flere søknader enn det er biler. Derfor får de fleste nei. Men en av de som har fått lov til å kjøpe et eksemplar er Kjell Inge Røkke ...

Ford har merket seg responsen på de mest sporty modellene sine, og har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Tvert imot. Nå lover sjefen for Ford Performance at det skal komme hele 12 nye sportslige modeller innen 2020.

Ford focus ST: Alvorlig morsom – til hyggelig pris

Vi skal være ledende

Det er nemlig ikke bare i Norge at interessen er stor for spreke Ford-modeller. I løpet av 2016 regner Ford med å selge mer enn 200.000 Performance-modeller på verdensbasis. Det er nesten det dobbelte av hva det var for bare tre år siden.

– Det er viktig for Ford å være ledende på dette markedet, sier sjefen for Ford Performance, Dave Periack.

Slik er interiøret i Focus RS.
Slik er interiøret i Focus RS.

Racingerfaring

Det er forøvrig ikke bare toppmodellen, GT, som er utsolgt. Tidligere i år ble nye Focus RS, med 350 hk og firehjulsdrift, lansert på verdensbasis. Det er allerede solgt 8.800 biler i Europa, og nå er det ikke flere igjen å kjøpe i 2016.

Focus ST, med 250 hk, er også populær. Her har salgsøkningen vært på 21 prosent i år.

Minstemann, Ford Fiesta ST, har hatt en salgsøkning på 11 prosent – mens den helt nye Fiesta ST200 også ser ut til å selge godt.

Forden som bare forsvant

Mustang slår alle

Siste generasjon av den legendariske sportsbilen Ford Mustang er den aller største salgssuksess. Den var verdens mest solgte sportsbil i 2015.

I USA er de råere utgavene av Mustang, GT 350 og GT 350R, allerede utsolgt for hele 2017.

Ford opplyser om at det er yngre kjøpere som står for mye av økningen.

– De er ikke lenger fornøyd med å komme seg fram, men vil at det skal skje på en underholdende og spennende måte, skriver Ford i sin pressemelding.

Film fra 1971 gjør at Røkke blar opp millioner for Ford-verstingen

– Kommer alle kundene til gode

Ford Performance er avdelingen hos Ford som spesialbygger de mest sportslige modellene. De benytter seg av erfaring fra Ford Racing, Team RS og andre spesialkjøretøyavdelinger.

– Dette er en del av Fords DNA og her sitter vi på mye spisskompetanse. Det Ford utvikler av avansert teknologi for høyytelsesbilene blir også tatt i bruk på rimeligere modeller. Så dette kommer alle Ford-kunder til gode, sier administrende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford Mustang var verdens mest solgte sportsbil i 2015. 
Ford Mustang var verdens mest solgte sportsbil i 2015. 

Dette er en kruttønne på fire hjul