Nye Jeep Compass vises akkurat nå og vil bli en viktig bil for Jeep i Norge.
Nye Jeep Compass vises akkurat nå og vil bli en viktig bil for Jeep i Norge.

Denne kan få fart på salget i Norge

Nordmenn elsker denne biltypen.

Jeep Compass hilste vi på første gang i 2007. Til tross for at markedet for kompakt SUV-ene nærmest her eksplodert de siste par tre årene, ble Jeeps modell aldri noen stor suksess her hjemme.

Nå gjør de imidlertid et nytt forsøk. Den nye bilen ser mer SUV- og mindre Jeep-ut, og den plasserer seg midt i et sterkt voksende segment av SUV-er.

Det er i forbindelse med feiringen av produksjonsstarten ved FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Jeeps nye montasjefabrikk i Goiana, Brasil, at en viser den helt nye modellen.

Jeep har et sterkt image som en habil offroader. Nye Compass skal følge opp ... 
Jeep har et sterkt image som en habil offroader. Nye Compass skal følge opp ... 

17 motorer og 100 land!

Compass vil produseres med 17 alternative motorer og skal selges i over 100 land.

Jeep håper den skal utvide merkets globale spenn med en kombinasjon av egenskaper. Merket er allerede kjent for gode terrengegenskaper, nå peker en i tillegg på avanserte motorer, god kjøredynamikk også på vanlig vei og høy grad av sikkerhet og avansert teknologi.

Les vår test av Jeep Randagade her

Interiøret ser oversiktlig, pent og moderne ut. 
Interiøret ser oversiktlig, pent og moderne ut. 

Tøffe konkurrenter

– Dette er en bil vi gleder oss til å få på plass i 2017. Compass er en viktig nyhet for oss, sier Morten Andreas Kleven, som er pressesjef for FCA iNorge .

– Rent størrelsemessing plasserer den seg mellom Jeep Renegade og Cherokee.

Det vi si omtrent på størrelse med sterke konkurrenter som VW Tiguan, Toyota RAV4, Mazda CX-5 og Mitsubishi Outlander. Den skal med andre ord kjempe om markedsandeler i et både tøft og voksende segment.

Andre kvartal 2017

– Ja, en nye Compass vil nok sammen med Renegade utgjøre en veldig stor del av volumet av for Jeep-salget i Norge den nærmeste tiden, avslutter Kleven.

Han legger til at bilen vi være på plass i Norge i løpet av andre halvdel av 2017.

Ytterligere bilder og informasjon vil være tilgjengelig ved bilens offisielle debut på Los Angeles Auto Show i november.

Test Jeep Wrangler: Folk gjemmer seg nesten når du kommer kjørende!