Har du lyst på denne i garasjen din? Nå har du sjansen!
Har du lyst på denne i garasjen din? Nå har du sjansen!

Denne skal lages i bare ti eksemplarer

Gjetter du prisen?

På de store bilutstillingene får man se det ene spinnville konseptet etter det andre. Kreative mesterverk uten tanke på noen gang å bli satt i produksjon.

Et slikt konsept var Pininfarina H2 Speed Concept som ble vist i Geneve. En slags LMP1 (den grommeste klassen på Le Mans) lignende bil, som attpåtil gikk på hydrogen. Lengre unna å bli satt i produksjon er det vanskelig å komme.

Denne bilen var det ikke mange som så for seg ville settes i produksjon.
Denne bilen var det ikke mange som så for seg ville settes i produksjon.

Inderne har gitt grønt lys

Det skulle man i hvert fall tro, men overraskelsenes tid er visst ikke forbi. Den indiske industrigiganten Mahindra eier Pininfarina, og ifølge Automotive News har inderne gitt grønt lys for å lage 10 eksemplarer av bilen for svært velstående kunder.

Dette synet ga de ansatte hakeslepp

Nå skal det sies at det ikke handler om biler laget for vanlig bruk på vanlig vei, men om banebiler for såkalte «Gentleman Drivers» (et synonym for folk med mye penger, men ikke alltid like mye kjøreferdigheter).

Pininfarina H2 Speed Concept er inspirert av Sigma Grand Prix fra 1969.
Pininfarina H2 Speed Concept er inspirert av Sigma Grand Prix fra 1969.

21 millioner kroner

De vil bli basert på et prototype-chassis godkjent av FIA for banebruk, og vil bruke et hydrogensystem med (sannsynligvis) to brenselceller som forer de to elektriske motorene på tilsammen 503 hk. Bilen vil ha bakhjulstrekk, og 0-100 skal gå på 3,4 sekunder, mens toppfarten er beregnet til 300 km/t.

Ny SUV skal doble salget deres

Pininfarina regner med å ha en fungerende prototype om litt over ett år fra nå, og man har visstnok kjøpere som står i kø for å skaffe seg en av de ti bilene. Prislappen vil være 2,5 millioner dollar (21 millioner kroner), noe som kan gjøre at man faktisk går i pluss på hele prosjektet.

Denne muligheten får du ikke ofte