Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Broom kunne forrige uke fortelle at det er én nordmann som har fått sin søknad om å få kjøpe den helt spesielle superbilen Ford GT godkjent.

Nå viser det seg at denne personen var investoren og milliardæren, Kjell Inge Røkke.

Han så den opprinnelige Ford GT-en i film med Steve McQueen i Molde i 1971, og har hatt et forhold til den siden.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at jeg nå få muligheten til å kjøpe en slik unik bil. De krav og forutsetninger som Ford har satt til bruk av bilen er også greit for meg. Det er jo umulig å gjemme seg bort i en slik bil, sier Røkke til Finansavisen, via sin pressetalsmann Rolf Nereng.

Planen er at bilen skal leveres neste sommer.

Én nordmann fikk lov å kjøpe denne

Sterk i racing

Ford GT har altså en solid historikk å bygge på. Den opprinnelige utgaven, GT40, gjorde det svært sterkt under det velkjente 24-timers Le Mans-racet på 60-tallet. Den vant fire år på rad – fra 1966 til 1969.

I 2005 kom det en oppfølger – som bare heter GT, og i fjor ble det vist en ny utgave, som på sett og vis er tredje generasjon.

I utgangspunktet skulle en kun bygge 500 eksemplarer, men etter massiv pågang, valgte Ford å utvide produksjonen til totalt 1.000 eksemplarer.

Hele 6.506 personer søkte om å få kjøpe en av de første 500 bilene som ble lagt ut for salg...

Retroutgaven av Ford GT er heit blant samlere

De fleste får nei

GT-en har over 600 hk, er bygget i karbon og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi. Men så er det heller ingen billig affære.

– Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter fra i overkant av 4,7 millioner norske kroner, forklarer Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

Trolig vil også en annen norsk kunde få mulighet til å kjøpe en bil produsert i 2018, etter å ha lagt inn sin søknad.

Ny søkerunde i 2018

I tillegg til de 500 bilene som skal produseres de neste to årene, vil det første av de to ekstra produksjonsårene, som har blitt annonsert, gå med til å prioritere biler til kunder fra de som står på venteliste fra første runde, men ikke har fått bil.

I 2018 vil Ford igjen åpne en ny søknadsrunde for dem som er interessert. De heldige vil da få Ford GT produsert det fjerde produksjonsåret.

Den gamle Forden satte auksjonsrekord