Den kinesiske turisten fikk parkeringsbot i Bodø, men rakk ikke å betale den før han måtte reise videre. Han glemte likevel ikke det som hadde skjedd. Foto: Tom Melby, an.no/Amedia.
Den kinesiske turisten fikk parkeringsbot i Bodø, men rakk ikke å betale den før han måtte reise videre. Han glemte likevel ikke det som hadde skjedd. Foto: Tom Melby, an.no/Amedia.

Du store kineser – for en ærlig bilfører!

Parkeringssjefen fikk overraskende e-post.

En turist som har besøkt Bodø i sommer var så uheldig å få seg ei parkeringsbot da han ikke hadde tid til å finne en betalingsautomat. Den 16.08 er den ærlige sjelen trygt tilbake i hjemlandet Kina, og bestemte seg for å sende følgende e-post til Bodø kommune:

"Dear Sir/Madam, I got a parking ticket of my rental car during my stay in Bodo, Norway. My trip in Norway was tight so I did not have time to find places to do the ticket payment. Now I am back in China, and I am wondering how I can do the payment? Is there any online methods that I can pay the ticket? Please let me know ASAP, thanks. Thanks and Best Regards..."

Reserverer uforutsette utgifter

– Det som er vanlig er at man leier bil med kredittkort, hvor en del av summen settes av til blant annet egenandel på forsikring, bompasseringer og bøter, forteller administrerende direktør Ole Grønvold i Avis Budget Norway, til Avisa Nordland.

Han forklarer at dette er vanlig praksis hos nær sagt samtlige leiebilselskaper.

– Vi har få eller ingen muligheter til å inndrive penger i ettertid. Derfor reserveres gjerne et beløp på kredittkortet, selv om du har betalt for eksempel hotellrommet på forhånd. Det er en ekstra sikkerhetsanordning, sier Grønvold.

Videre sier han at bøtene følger bilen etter kjøretøyets registreringsnummer.

– Ikke første gang

– Vi har flere slike henvendelser fra utlandet i løpet av sommeren spesiellt. Det står jo på de gule bøtene hvordan det skal betales fra utlandet. Det er et IBAN- og SWIFT-nummer som skal benyttes. Dette står forklart på bøtene, sier parkeringssjef Terje Strand i parkeringsenheten i Bodø kommune.

Tidligere skal mange bøtelagte utlendinger ha sluppet billig fra bøter de har fått i Norge, men nå samarbeider blant andre Bodø kommune med et selskap som gjør dette mulig.

– Tidligere slapp mange unna fordi vi ikke hadde noe sted å purre ,men vi har inngått en avtale med et selskap som purrer utenfor landets grenser, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no – her:

LES OGSÅ: Betalte parkering for ett døgn – fikk bot etter 19 minutter!