En diger grill etterfølges av et av bilverdens lengste pansere. Her bør det være god plass til grom motorisering.
En diger grill etterfølges av et av bilverdens lengste pansere. Her bør det være god plass til grom motorisering.

Bildene har akkurat lekket ut: Sjekk denne luksusen!

Første forsøk ble en skikkelig flopp.

En av årets mest spektakulære konsepbiler skal vises i California senere denne måneden. Da skal nemlig Mercedes-Maybach Coupe debutere, på den eksklusive bilutstillingen Pebble Beach Concours D'Elegance.

Men takket være en bildelekkasje på nettet kan vi se den allerede nå. Og dette er virkelig ikke småtterier!

Usikkert om det er en glipp

Etter en mislykket satsing på Maybach som eget merke, er Mercedes nå i gang med å bygge opp merkevaren Mercedes-Maybach. Her handler det blant annet å lage eksklusive spesialmodeller, basert på de dyreste Mercedesene. Men den nye konseptbilen peker også mot at Maybach skal få egne, frittstående modeller. Her handler det om å bygge image og lage biler for verdens aller rikeste.

Coupeen er preget av sporty og svøpende linjer. I forrige uke ga Mercedes oss en liten smakebit på den, i form av noen mørke detaljbilder.

Men det gikk ikke mange dager før bildene du ser i denne artikkelen lekket ut på nettet. Foreløpig er det uklart om Mercedes selv står bak, eller om det er snakk om en glipp. Mercedes har i alle fall ikke kommentert dette ennå, de har heller ikke sendt ut ytterligere informasjon om bilen.

Her snakker vi laaang bil! går denne i produksjon, blir den en av verdens absolutt største biler.
Her snakker vi laaang bil! går denne i produksjon, blir den en av verdens absolutt største biler.

Denne lekkasjen var Volvo neppe veldig happy for

Ta opp kampen mot Rolls-Royce

Det vi vet er at den skal være nesten seks meter lang, dermed snakker vi en av verdens lengste biler. Det er grunn til å vente at den blir en fireseter, med to separate bakseter. Bildet som har lekket ut av interiøret, viser et futuristisk tema, med blant annet et digert head up-display. Her har designerne fått leke seg!

Det er ingen hemmelighet at Mercedes ønsker å ta opp kampen mot Rolls-Royce, som ble snappet opp av erkerival BMW for noen år siden. Da sov Mercedes litt i timen. BMW er i ferd med å bredde modellutvalget til Rolls-Royce betydelig, blant annet er en SUV på vei. Det betyr høyere volumer, og generelt er marginene på biler som dette svært gode.

Jo, dette skal bli SUV fra Rolls-Royce

Vil ha et sporty image

Coupeen skal underbygge det sportslige preget hos Mercedes-Maybach og kan komme til å bli en spydspiss i deres satsing i årene som kommer.

Den vil også bryte sterkt med dagens eneste Maybach-utgave, som er en spesialversjon av Mercedes S-klasse. Coupeen viser at Maybach også ønsker å ha en sporty image.

Så langt snakker vi altså design-konsept. Det betyr at vi ikke kan vente oss en produksjonsklar bil som ser akkurat slik ut. Men det er samtidig grunn til å tro at Mercedes med dette ønsker å teste ut markedet og se på mulighetene for å lansere en bil som virkelig vil skille seg ut. Akkurat nå er det nok mange som krysser fingre for at den kan bli virkelighet.

Solgt med store rabatter, derfor ble det slutt for Maybach

Interiørdesignerne har fått lov til å leke seg, samtidig som dette skal være et lite utstillingsvindu for ny teknologi. 
Interiørdesignerne har fått lov til å leke seg, samtidig som dette skal være et lite utstillingsvindu for ny teknologi. 

Her snakker vi luksusbil i størrelse XXL