Daglig leder Karl Edvard Gran ved Bertel O. Steen i Skien fortviler etter innbruddsraidet. 11 biler ble ribbet for airbager. GPS-utstyr og ratt. Foto: Mariann Tveitan Fjellet, ta.no/Amedia.
Daglig leder Karl Edvard Gran ved Bertel O. Steen i Skien fortviler etter innbruddsraidet. 11 biler ble ribbet for airbager. GPS-utstyr og ratt. Foto: Mariann Tveitan Fjellet, ta.no/Amedia.

Tyvene trengte bare ett minutt per bil

Brøt seg inn og ribbet 14 biler samme natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av natten har tyver brutt seg inn i flere biler ved både Bilsalongen og Bertel O. Steen i Skien. Politiet mistenker at det er omreisende kriminelle som nok engang har vært på ferde.

– Tyvene har brutt seg inn og stjålet airbager, GPS-utstyr og ratt fra bilene, forteller operasjonsleder Aadne Røilid ved Sør-Øst politidistrikt, til Telemarksavisa

Fra Bilsalongen har tyvene knust ruter og tatt seg inn i tre biler. Fra Bertel O. Steen har det kommet meldinger om innbrudd i 11 biler.

Fortviler

– Dette er fryktelig trist, sier daglig leder ved Bertel O. Steen, Karl Edvard Gran.

Innbruddene ved Bertel O. Steen og Bilsalongen skjedde natt til mandag, der åpenbart profesjonelle kriminelle har gått etter det med mest verdi.

Og det på få minutter.

Området til Bertel O Steen der bilene sto var ikke inngjerdet, men et overvåkningskamera har fanget opp tyvene. Gran forteller at bildene viser at tyvene har vært svært effektive under innbrudds-raidet.

– De har brukt ett minutt på hver bil, sier Gran, og legger til at overvåkningsvideoen er sendt inn til politiet.

Store verdier

Gran anslår at innbruddene har en kostnad på mellom 30.000 – 50.000 kroner per bil, hvilket betyr at tyvene har stjålet og ødelagt for flere hundre tusen kroner på få minutter.

Bilene det er snakk om var alle av typen Mercedes A-klasse som ventet på å bli levert til kunder. Gran fortviler over at innbruddene betyr ekstra arbeid og forsinkelser med levering til kundene.

Tyvene har knust rutene på bilene, og deretter tatt med seg airbager og ratt fra samtlige. Bilene var 2016- og 2017-modeller, de eldre bilene har fått stått urørt.

– Skal tilfredstille utenlandsk marked

Gran vil rose politiet for at de kom raskt til stedet, og at de tok saken seriøst.

TA har i en rekke artikler ganger skrevet om de omreisende bilbandene som har herjet Telemark og andre deler av Østlandet de siste månedene.

Tidligere i sommer herjet en eller flere bilbander i Telemark. Nå er de altså trolig tilbake i området. For tre dager siden var det tre innbrudd i Vestfold.

Politibetjent Per-Christian Gauslaa i Felles kriminalseksjon i Sør-Øst politistrikt forteller at med bakgrunn i det som blir stjålet, og de biltypene som blir rammet, tror de at dette er for å tilfredsstille et marked utenfor Norges grense.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no – her:

Samtlige innbrudd ble gjort i siste generasjon Mercedes A-klasse. 
Samtlige innbrudd ble gjort i siste generasjon Mercedes A-klasse. 

Slik så BMW-en ut etter at tyvene hadde vært på ferde