Politiet trodde de møtte en kollega...

– Jeg ser ikke noe som kan være et lovbrudd her.

Politiet på Gotland har ingen ting imot at privatpersoner gjør en innsats for å få ned hastighetene på veien. Foto: Polisen Gotland.
Politiet på Gotland har ingen ting imot at privatpersoner gjør en innsats for å få ned hastighetene på veien. Foto: Polisen Gotland.

Når politiet ikke rekker å være overalt hvor de burde være, ja da synes de noen ganger det er helt greit at andre hjelper litt til og gjør jobben for dem!

Det er i alle fall den holdningen politiet på svenske Gotland tar, etter at en av deres patruljer møtte "politimannen" på bildet over.

Svenske Expressen forteller historien: På vei for å avholde en promillekontroll, møtte patruljen fra Gotlandspolisen denne karen. Umiddelbart kunne det se ut som en kollega som gjennomførte en laserkontroll. Men nei. Dette var en hjemmesnekret dukke, iført refleksvest og en høyst provisorisk lasermåler.

Ser ikke noe lovbrudd

– Oppdaget denne vellagede dukken langs en av de større veiene. Vi kan vel anta at initiativtageren var misfornøyd med hastigheten på veien, skriver Gotlandspolisen på sin Facebook-side.

De la like godt også ut bilde av "politimannen" i samme slengen.

Det er ikke alltid politiet er like glade for stunts som dette, men Gotlandspolisen tar tydeligvis dette med svært godt humør:

– Jeg ser ikke noe som kan være et lovbrudd her, sier Ayman Aboulaich som er pressetalsmann for Visbypolisen.

Du gjetter kanskje hvorfor politiet stoppet denne..?

Oppmuntre?

Han anfører at det kunne vært et problem hvis det hadde vært noen politimerker på dukken. Men nei, her er det bare snakk om refleksvest og en caps.

På spørsmål fra Expressen om dette er noe politiet vil oppmuntre til, sier Aboulaich følgende:

– Oppmuntre vet jeg ikke om jeg vil si, men det har sikkert gitt en effekt, ellers hadde de nok ikke gjort dette.

Så dermed kan vi nok anta at "politimannen" fortsatt står der, og dermed sørger for litt mindre råkjøring i dette nabolaget på Gotland.

Klarer du å se UP på dette bildet?