BILTYV: Hege Kristine Høgmo ble sjokkert da hun oppdaget at hun og moren hadde stjålet en bil og kjørt til Kåfjord. Foto: Privat/nordlys.no/AMEDIA.
BILTYV: Hege Kristine Høgmo ble sjokkert da hun oppdaget at hun og moren hadde stjålet en bil og kjørt til Kåfjord. Foto: Privat/nordlys.no/AMEDIA.

Hege skulle bare på hyttetur – endte opp som «biltyv»

Hva er oddsen for at dette kan skje?

– Det er jo helt utrolig. Hva er sannsynligheten for at jeg skulle ende opp som ufrivillig biltyv i Finnmark? spør Hege Kristine Høgmo og ler når Nordlys ringer henne.

Det hele startet for noen dager siden da øksfjordingen, som er bosatt i Oslo i over 20 år, skulle på hyttetur til Øksfjordbotn sammen med moren, ektemannen og noen venner fra utlandet.

For å unngå overlast hadde de forhørt seg med eieren av nabohytta om det var mulig å få låne en bil. Han stilte gledelig til rådighet med ekstra bil for gjestene som skulle lande på Alta lufthavn og kjøre til Øksfjordbotn.

– Jim (naboen, journ.anm.) bekreftet via tekstmelding at det sto en rød Toyota Carina klar på parkeringsplassen og ventet på oss. Nøklene skulle ligge i, for slikt er jo helt normalt her nord, ler Høgmo.

Sjekket vognkortet

Etter ankomst tok det ikke lang tid å finne kjøretøyet.

- Jeg hadde jo aldri sett den før, men vi fant straks en bil som passet beskrivelsen. Jeg og moren min pakket den proppfull av bagasje og kjørte avgårde for å handle inn mat og drikke til hytteturen, forklarer hun.

En rekke detaljer med bilen fikk henne likevel til å stusse underveis.

På vei ut fra flyplassen betalte hun for eksempel 250 kroner for parkeringen, til tross for at bilen ikke kunne ha stått mer enn et par timer.

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye over parkeringen med det første. Vi er jo så vandt til stive priser for parkering i Oslo, spøker hun.

Ifølge Høgmo var bilen også nærmest tom for bensin, så hun fylte full tank for rundt 600 kroner. Så bet hun seg merke i en særdeles viktig detalj.

– Sjanse lik null

– Det var et klistremerke fra et bilutleiebyrå på dashbordet, så jeg sjekket vognkortet og ble mistenksom da eierens navn ikke sto der, sier hun.

Høgmo forsøkte flere ganger å ringe naboen, men fikk ikke svar. Hun sendte deretter et bilde av bilen.

I vente på svar rådhørte hun seg med ektemannen, som hadde kjørt utover i leiebil sammen med de andre gjestene.

– Han beroliget meg med at sjansen for at to prikk like biler, med nøkler, sto på den lille parkeringsplassen var lik null. Så vi bestemte oss for å fortsette ferden, forteller hun.

Etter å ha passert Kåfjord ringer naboen tilbake og sannheten kommer for dagen.

– Jeg hadde tatt feil bil, og var nå å regne for biltyv å være, ler hun.

Returnerte til «åstedet»

Finnmarkingen trodde ikke sine egne ører med det første.

– Hvor mange røde Toyota Carina kan stå på den lille parkeringsplassen? spør hun retorisk.

Da var det ikke annet å gjøre enn å ringe den egentlige eieren og returnere til åstedet, forteller hun.

– Heldigvis tok bileieren det hele med knusende ro og en god latter, sier hun.

Tilbake på flyplassen satt de fra seg leiebilen og fant den riktige Carinaen et steinkast unna.

NB: Artikkelen ble først publisert i Nordlys. Nordlys skrev først at bilen tilhørte Rent-A-Wreck i Alta. Selskapet har i ettertid tatt kontakt med Nordlys og opplyst at dette ikke er deres bil. Bilen skal etter det Nordlys forstår være eid av et bilbergingsselskap i Vest-Finnmark. Nordlys beklager feilen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no – her:

Biltyven ringte – for å spørre hvor bensinkortet lå!