50 Cent har eid flere biler enn de fleste, og er en ordentlig bilentusiast. Her sittende på panseret av en Pontiac G8 GT, som han var med på å customisere.
50 Cent har eid flere biler enn de fleste, og er en ordentlig bilentusiast. Her sittende på panseret av en Pontiac G8 GT, som han var med på å customisere.

Er dette mannen som kan redde "Top Gear"?

Rap-stjernen har meldt seg til tjeneste.

Mange synes nye "Top Gear" har vært skuffende saker. Dette ble tydelig reflektert i seertallene, som stort sett bare ble dårligere og dårligere. Mot slutten av juni satte programmet ny rekord, med de laveste seertall noensinne i Storbritannia (2,34 millioner for episode 4, før det absolutte bunnivået ble nådd med bare 1,9 millioner med episode 6), siden Jeremy Clarkson avduket det nye "Top Gear" i 2002.

Den første episoden startet med 4,4 millioner, et rimelig bra tall. Men publikum likte visst dårlig det de så, og allerede i andre episode var tallet nede på 2,8 millioner. Tredje episode sank til 2,4 millioner, før neste episode ble 2,3 millioner. Deretter kom et lite lyspunkt med 2,7 millioner, før sjette episode stupte til 1,9 millioner (dette er de opprinnelig tallene for kvelden de ble sendt, og tar ikke med reprisetall).

Denne hansken skal gi deg superkrefter

2,5 millioner forsvant

Å starte med 4,4 milloner og ende på 1,9 millioner, betyr at 2,5 millioner seere fant seg noe annet å se på i løpet av bare seks uker. Det er rett og slett katastrofetall, og det hjelper ikke at seerundersøkelser viste at de som så programmet ga det dårlig rating. I panikk sparket BBC hovedprogramleder Chris Evans, og forfremmet Matt LeBlanc. Men er det nok til å redde programmet? Mange tror ikke det, og blant dem finner vi rapperen 50 Cent.

Ifølge (den ikke alltid altfor troverdige) avisen Daily Star sier 50 Cent:

– Top Gear var et av de mest ikoniske show i verden. Det er virkelig synd at det måtte ende slik som dette. Showet har ikke vært til å kjenne igjen etter at den gamle gjengen forlot det, og hvis det ikke snart forbedrer seg, vil det aldri komme tilbake dit det engang var.

Dette skal bli den ultimate superbilen

En måte å forbedre det på kan kanskje være å bringe inn en ny programleder?

– Jeg ville ha elsket å jobbe på Top Gear. Jeg kunne ha reddet det showet, garantert. Men det ville ha kostet dem.

50 Cent har en rik erfaring med biler, noe han mener er et poeng i saken.

– Det finnes ikke en bil som jeg ikke har eid opp gjennom årene. Min bilsamling er like god som enhver annen der ute, forteller 50 Cent ifølge Daily Star.

De var blide før showet startet, men etter seks episoder hadde en av dem fått sparken.
De var blide før showet startet, men etter seks episoder hadde en av dem fått sparken.

Bred erfaring fra film og TV

Rapperen har eid mengder av luksuskjøretøyer opp gjennom årene, men pengebruken har også vært så voldsom at han måtte søke om såkalt "Chapter 11 Bankruptcy" i fjor, som en måte å reorganisere økonomien sin på.

I 2012 fikk Forbes lov å besøke rapperen, og han viste da frem en 2005 Lamborghini Murcielago, en 2012 Bentley Mulsanne, en 2011 Range Rover og en 2012 Yamaha YZF R-1. Mer imponerende er det kanskje at han har tegnet flere futuristiske konsepter, både biler og MC.

For en TV-kanal er det kanskje enda viktigere at Curtis James Jackson III (som han egentlig heter) også har bred erfaring fra TV og film, med over 30 ulike roller stort og smått.

Dermed er spørsmålet: Er 50 Cent mannen som kan bringe "Top Gear" tilbake til gamle høyder, eller er showet dødsdømt uansett?

Se hva Mercedes har funnet på her