Gatebil samler mange tusen bilfrelste nordmenn hvert eneste år. Under helgens treff på Rudskogen tok over 40.000 turen for å oppleve blårøyk og massevis av hestekrefter. Illustrasjonsfoto: Scanpix. 
Gatebil samler mange tusen bilfrelste nordmenn hvert eneste år. Under helgens treff på Rudskogen tok over 40.000 turen for å oppleve blårøyk og massevis av hestekrefter. Illustrasjonsfoto: Scanpix.  Foto: Braastad, Audun

Rallycross-stjerne arrestert på Gatebil

Slo i stykker flere biler

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 40.000 bilentusiaster tok turen til helgens Gatebil-treff på Rudskogen i Rakkestad.

Men det var ikke bare på banen at temperaturen var høy.

Natt til søndag ble totalt 12 personer innbrakt til fyllearresten, deriblant en utenlandsk rallycross-stjerne, som kjører VM i samme klasse som blant annet Petter Solberg og Andreas Bakkerud.

I følge Gatebil-arrangør, Hans Jørgen Andersson, skal den aktuelle føreren ha vært til stede på arrangementet flere ganger tidligere. Men i helgen var altså oppførselen mildt sagt dårlig.

– Han hoppet og sparket på privateide biler og «fløy på» vaktene våre. En av bilene fikk ødelagt en del av motoren slik at sjåføren ikke får kjørt i dag. Det endte med et masseslagsmål i natt, før han ble tatt med av politiet, sier Hans Jørgen, til VG som først omtalte saken.

Fratatt førerlisens tidligere

Rallycross.no skriver at føreren er en stjerne i sporten, tross dårlige resultater de siste årene.

Nettstedet legger også til at sjåføren ble fratatt førerlisensen etter et løp på Lydden Hill i England for to år tilbake.

– Det er absolutt ikke sånn oppførsel vi skal ha på Gatebil. Når man samler 40 000 mennesker så kan noe skje, det er vi forberedt på, med godt vakthold fra vaktselskap og politiet. Men dette her er uakseptabelt, han er uønsket på Gatebil i all fremtid, sier Andersson til NRK.

Gatebil-Asmin: – Rullestol var aldri noe alternativ