Synes super-Teslaen koster for mye

– Noen selgere er nok litt for optimistiske ...

Tesla Model S med 700 hk, må sies å være en superbil og bruktprisene deretter. Men noen selgere er nok litt for optimistiske. Illustrasjonsbilde. 
Tesla Model S med 700 hk, må sies å være en superbil og bruktprisene deretter. Men noen selgere er nok litt for optimistiske. Illustrasjonsbilde. 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny,

Jeg vurderer å kjøpe en 2015 modell Tesla S P85D, den med 700 hk, men er usikker på hva disse er verdt i dagens marked. Det ligger ca 40 slike biler tilsalgs i Norge nå, med pris på fra ca 850.000 kroner og oppover.

Jeg har imidlertid fulgt med en stund og registrerer at de fleste av disse har ligget til salgs i flere uker uten å bli solgt.

Hva tenker du er riktig pris for en slik bil, godt utstyrt og kjørt ca 20.000 km?

Mvh. Stian

Benny svarer:

Jeg må innrømme at jeg noen ganger har reagert på veldig høye priser her. Men – som deg har jeg også registrert at de kan være noe tungsolgte, og at de ligger til salgs lenge uten å bli solgte. Da har man som kjent bare ett virkemidden. Nemlig pris.

Mitt inntrykk er også at Tesla Model S ikke er fullt så "hot" på markedet som den var for et par år siden, selv om den fortsatt selger bra.

Nå kommer dessuten også nye og spennende Model X, hvilket kanskje gjør at en del kunder bytter seg opp til denne. Dermed kan det fort bli enda flere slike biler på bruktmarkedet, noe som igjen driver prisene nedover.

Negativ omtale i media, om at en del eiere mener bilene har for lav effekt, trekker jo heller ikke opp, i en slik sammenheng.

Selv om bilen er både sterk og lynrask, så stopper jo ikke avskrivingen av den grunn. Den koster rett over 1. million kroner ny og vi vet at det første året er det verste med hensyn til avskriving. Ofte med 20-25 prosent minus i forhold til nypris.

Les også: Nå bremser elbil-salget

100.000 kroner for mye ...

Bruktbil er bruktbil – uansett. Her er det etterspørsel og tilgang som er de ledene mekanismene fortsatt.

Jeg blir ofte beskyldt for å være vel hard med prisene og får innimellom litt (ganske mye faktisk...) kjeft for det. Men det er sjelden jeg opplever at noen kommer og sier: Der tok du feil – jeg fikke MYE mer enn hva du sa...

850.000 kroner er for mye. At bilene ikke blir solgt viser joogså det.

Jeg tror at det stopper på rundt 750.000 kroner for en slik bil og at det er realistisk og riktig pris for disse bilene i dagens marked.

Det er fortsatt mye penger. Men du får til gjengjeld en bil med superbil-prestasjoner!

Lykke til med bilkjøp!

Les også: Mangler 237 hk: Norske Tesla-eiere kan få erstatning

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: