Denne bilen har blitt en aldri så liten kjendis på ganske kort tid. Nå vurderer Rune Alexandersen (21) å selge 'Skurken'. Foto: Privat
Denne bilen har blitt en aldri så liten kjendis på ganske kort tid. Nå vurderer Rune Alexandersen (21) å selge "Skurken". Foto: Privat

Rune vurderer å selge kjendisbilen

Politiet har vist interesse tidligere, i alle fall ...

Kjært barn har mange navn. Det gjelder også bilen til Rune Alexandersen, som etter hvert har rukket å bli en skikkelig kjendis.

Men nå vurderer 21-åringen å selge «Skurken», som mange har blitt så glad i.

– Det er en veldig spesiell bil. «Skurken» har tidligere vært i tjeneste både hos politiet og som ambulanse. Det betyr at bilen skiller seg ganske godt ut fra den store mengden av gamle Volvoer der ute, forteller Rune.

Han legger til at bilen, en 1993 modell 240, er utstyrt med en sprekere motor og en forsterket ramme ettersom bilen har vært i tjeneste tidlig på 90-tallet.

En helt spesiell historie

– Det er mange faktorer som gjør bilen helt spesiell, men den unike historien bak er kanskje aller viktigst. Viktigere enn hvorfor «Skurken» har blitt kjendis i dag, mener Rune.

Etter en lang fartstid som tjenestebil, kjøpte Televerket bilen og bygde den om til varebil. Det innebærer også flere endringer, blant annet lodd under støtfangeren foran.

Og som varebil følger også grønne skilter, noe som slett ikke er vanlig på en gammel Volvo 240.

– Jeg MÅ ikke selge godkjærra, understreker 21-åringen fra Brønnøysund.

Nå skal skurken selges, men kun hvis Volvo-entusiasten får det han ønsker.
Nå skal skurken selges, men kun hvis Volvo-entusiasten får det han ønsker.

Dette er Norges dyreste – ikke uten grunn!

Kjendisbil

Men selv om Volvoen til Rune har en ganske spesiell historie bak seg, er det dagens utseende som har gjort «Skurken» til en skikkelig kjendis.

Det har lakkeringen, som er tilnærmet lik de tidligere politibilene her til lands, sørget for. Forskjellen er at «Politi» er byttet ut med «Skurk». Dette har skapt stor respons, samt mediaomtale.

Dette er ikke første gang Rune blir stoppet av UP... Men lovens lange arm synes bare bilen er morsom. Foto: Privat
Dette er ikke første gang Rune blir stoppet av UP... Men lovens lange arm synes bare bilen er morsom. Foto: Privat

– Hvordan kom denne ideen?

– Den var egentlig ganske spontan. Ettersom bilen var krasjet da jeg kjøpte den, har jeg og noen kompiser bygget den opp igjen. Når lakkeringen stod for tur, dukket det opp en idé om å skrive «Skurk» på siden. Nå har jeg kjørt med den i snaue to år, smiler Rune.

Denne Volvoen har gått 900 mil – på 36 år

Gledet ekstremt mange

På veien har også den 23 år gamle Volvoen fått oppleve massiv oppmerksomhet, deriblant av politiet.

– Det hender absolutt at politiet stopper meg, men de syns bilen bare er morsom – og jeg opplever de som veldig positive, understreker Rune.

Men om de vil kjøpe den, er vel heller tvilsomt.

Han legger til at både politi og biltilsynet ikke har noen problemer med lakkeringen, selv om det kan minne om en eldre tjenestebil.

– Min bil er fullt lovlig, men for de som skriver «Idioti» i stedet for «Politi» for eksempel, kan det by på problemer. For min del har bilen gledet ekstremt mange mennesker, rett og slett.

Denne får naboen garantert ikke maken til

Selges ferdig EU-godkjent

I dag har «Skurken» rullet 263.000 kilometer, og det er mye som tyder på at den slitesterke klassikeren har mange år igjen på veien.

Det er flere som har latt seg inspirere av Runes Volvo 240 varebil. 
Det er flere som har latt seg inspirere av Runes Volvo 240 varebil. 

Under panseret sitter nemlig en 2,3 liters firer som yter 116 hk originalt. I følge Rune er det heller ikke snakk om mye rust, og det er byttet mange slitedeler som bremser, fjærer og foringer bak.

Prisen for den helt unike stasjonsvognen lyder på 20.000 blanke kroner. Da lover 21-åringen dessuten at bilen leveres ferdig EU-godkjent.

– Hvis jeg ikke får prisen jeg ønsker, beholder jeg den og bygger den om til banebil, avslutter Volvo-entusiasten. Og skulle du ha noen spørsmål, er selvfølgelig mailadressen: volvorune@hotmail.com.

Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen