Dette bildet er tatt av UP-patruljen, og viser fartsmålingen de gjorde. (Foto: POLITIET)
Dette bildet er tatt av UP-patruljen, og viser fartsmålingen de gjorde. (Foto: POLITIET)

UP: – Det må ha gått mye fortere

Kjørte fra politiet – men endte opp med å bli tatt til slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En svensk statsborger i 20-årene, bosatt på Øvre Romerike, må belage seg på å møte i retten etter at han ble tatt av UP på E6.

– Det var en av våre sivilpatruljer som var på vei nordover på E6. Like ved Kløfta kommer en MC som passerer vår patrulje. De henger seg på og forsøker å ta igjen føreren, sier UP-sjef Stein-Olaf Røberg i Øst politidistrikt til rb.no.

Til tross for at politiet klarer å få en måling på vanvittige 186 km/t i 110-sonen, sier Røberg at farten må ha vært mye høyere.

Forsøkte å stikke av

– Etter kort tid mister vi føreren ut av syne og han er forsvunnet. Men vi hadde klart å sikre oss skiltnummeret og satte i gang etterforskning, fortsetter Røberg.

Til slutt finner politiet både mannen og motorsykkelen på Jessheim.

– Han hadde parkert motorsykkelen et annet sted enn der vi fant han. Med nøkkelen i lomma hadde han ikke annet valg enn å erkjenne kjøringen.

Grunnen til at føreren stakk av fra UP, var ifølge ham selv at han fikk panikk da han så blålysene.

– Det er dumskap

I juni døde 16 personer langs veiene i Norge. Med en hastighet på 186 km/t, vil det være liten sjanse for overlevelse hvis ulykken skulle være ute.

– Det er dumskap, man kan ikke forklare en slik fart. Han beveger seg 50 meter i sekundet i den farten. Legger en bil seg ut rekker han ikke å reagere før det er for sent, da er det slutt.

Røberg opplyser at mannen nå må belage seg på å møte i retten for fartsovertredelsen.

– Jeg håper at påtalemyndigheten legger ned en lang tapstid på førerkortet. Slike sjåfører er det godt å få vekk fra veiene.

Les flere bilsaker i RBs motormagasin her

Lar du barna kjøre en slik – kan DU miste lappen