Toyota med stor tilbakekalling – tusenvis av norske biler rammes

1,43 millioner hybridbiler kan ha feil på airbagsystemet.

Lexus CT 200h (bildet) og Toyota Prius produsert mellom 2010 og 2012 er berørt av den siste tilbakekallingen til Toyota.
Lexus CT 200h (bildet) og Toyota Prius produsert mellom 2010 og 2012 er berørt av den siste tilbakekallingen til Toyota.

Toyota er vanligvis blant de beste i klassen på driftssikkerhet. Men også de kan gjøre feil. De siste årene har de hatt flere tilbakekallinger. Denne gangen dreier det seg om en mulig feil på sidekollisjonsgardinet.

Dette dreier seg om sikkerhet, og da tas det ingen sjanser.

Modellene som er berørt er Toyota Prius og Lexus CT200h, skriver nyhetsbyrået Reuters. Tilbakekallingen gjelder biler produsert mellom 2010 og 2012.

Blir kontaktet

Toyota Motors understreker at de så langt ikke har hørt om noen skader forbundet med denne feilen. Men at de gjennomfører tilbakekallingen for å være på den sikre siden.

De kundene i Norge som er berørt av innkallingen vil få et brev om dette.

Utbedringen blir foretatt hos Toyota og medfører ingen kostnad for eieren av bilen.

Dette er bruktbilene med minst feil

Airbag-feil i fjor også

Det siste året har det vært flere tilbakekallinger av biler med airbag-feil. Da har det vært produsenten av airbagene som har vært problemet. Nemlig Takata Corp.

For nøyaktig ett år måtte Toyota tilbakekalle 2,8 millioner biler, 40.000 i Norge, på grunn av feil i airbagene fra Takata.

Men denne gangen ligger imidlertid feilen hos Toyota.

Sist gang Toyota hadde en tilbakekalling var høsten i fjor, den gangen på grunn av en vindusfeil.

Må reparere biler for 9 milliarder kroner