Det er ikke gull alt som glitrer, sies det. Men i Dubai er det meste som glitrer laget av gull. 
Det er ikke gull alt som glitrer, sies det. Men i Dubai er det meste som glitrer laget av gull. 

Ser du hvorfor dette dekket koster over én million?

Noen ganger er det gull, alt som glimrer...

Dubai i De Forente Arabiske Emirater er en Midt-Østens Las Vegas. Det betyr mengder av prangende rikdom, og det betyr mengder av vulgære metoder å vise fram rikdommen på. I Dubai kan man se unge menn i italienske superbiler, med en ekte, levende fastbundet Gepard i det andre setet. Bare for å vise fram hvor rik man er.

Da er det ikke så rart at åstedet for «Verdens dyreste dekk» er nettopp Dubai. Dekkselskapet Z designet 295/35 ZR21-dekket, før man produserte fire eksemplarer i Senturys dekkfabrikk i Kina. Deretter ble dekkene sendt til Italia for diamant-dekorering av italienske juvelere, før de helt til slutt ble dekket i 24-karat bladgull av fagfolk i Abu Dhabi.

Her er gummien i all sin prakt, med bladgull og diamanter som tilbehør. 
Her er gummien i all sin prakt, med bladgull og diamanter som tilbehør. 

I Guinness Rekordbok

Resultatet ble ikke uventet verdens mest kostbare dekk. De fire dekkene ble vist fram på en dekkmesse i tyske Essen, før de ble solgt på auksjon. Salgssummen ble 5 millioner kroner (4.980.000 kroner) for alle fire dekkene, og deretter ble rekordsummen verifisert av Guinness Rekordbok som verdens dyreste dekk.

Volkswagen kutter over 40 modeller

Hele salgsbeløpet ble så donert til Zenises Foundation, som er en veldedig underavdeling av det multinasjonale selskapet Zenises, som for øvrig eier dekkmerket Z (en kyniker ville kanskje ha påpekt at koblingen mellom selskapene kunne vært «heldigere»).

Den nye eieren ser fram til å bruke dekkene under neste Gatebil-festival. Eller kanskje ikke…

Kundene blir helt ville når de ser bilen