Slik ser det ut når du gjør om en ganske vanlig VW e-Golf til en varebil. Dette er en nyhet som nå tilbys hos VW-forhandleren i Kalbakken i Oslo.
Slik ser det ut når du gjør om en ganske vanlig VW e-Golf til en varebil. Dette er en nyhet som nå tilbys hos VW-forhandleren i Kalbakken i Oslo.

Se hva de gjør med Norges mest solgte

Denne så vi ikke komme ...

Nordmenn elsker VW Golf. Så til de grader at den troner øverst på lista over de mest solgte bilene i Norge, år etter år.

Etterspørselen ble ikke noe mindre av lanseringen av en elektrisk utgave. e-Golf.

Nå kommer det sannelig enda en utgave av Golfen – for første gang kan du få en Golf varebil som er elektrisk!

Unik – enn så lenge

Bak det unike Norges-prosjektet står Sortimo og VW-forhandleren Møller Bil Kalbakken i Oslo. Det er altså de som har laget en demo varebil av e-Golf.

Men det er ikke ment å kun bli med dette ene eksemplaret. Om kundene vil ha en slik, er det bare å bestille. Så langt er det fire som har gjort nettopp det.

e-Golf-varebilen er til dem som ønsker en mindre og miljøvennlig varebil med plass til arbeidsutstyr.

Slik bygger du varebilen om til personbil

Baksetene fjernes og det monteres skillevegg, et solid gulv og skinner som kan brukes i kombinasjon med diverse oppbevaringsbokser.
Baksetene fjernes og det monteres skillevegg, et solid gulv og skinner som kan brukes i kombinasjon med diverse oppbevaringsbokser.

Populært

Og ideen er ikke så fjern som du kanskje skulle tro. Flere og flere bruker varebiler på jobb. Faktisk går nesten halvparten av alle nye biler i Norge til næringsvirksomhet.

Når en tenker på at elbiler også er blitt svært så populært, så begynner det hele å gi mening.

Den spesialdesignede e-Golf er til fagfolk som trenger en mindre bil med varebilegenskaper, og samtidig ønsker å kjøre i en miljøvennlig elbil.

Du sparer nesten 200.000 kroner på å droppe baksetet

Miljøvennlig varebil

– Noen ønsker å være miljøvennlige, og derfor vil vi gjerne tilby en spesialdesignet e-Golf med praktisk plass til verktøy og annet utstyr. Fordelen ved å kjøpe elbil, er at det ikke er engangsavgift og moms. Kjører du elbil som firmabil, får du også halv beskatning. Det vil fortsette fram til 2017, sier Kristian Spernes, som er markedssjef hos VW Møller Bil Kalbakken.

Nei, du må ikke finne på å flytte skilleveggen

Innredning oppfyller behovene

E-Golfen forvandles til varebil ved å fjerne baksetene og montere en skillevegg mellom forseter og lasterom. Lasterommet får et Sortimo sikkerhetsgulv, som er ekstremt motstandsdyktig mot riper og slag.

I lasterommet plasseres flere LS-BOXX fra Sortimo, som er festet på skinner for å sikre transporten mot skader.

– LS-BOXX-en har den fordelen at den dekker flere behov uten å ta for mye plass i bilen. Det er derfor mulig å sammensette boksen i forskjellige kombinasjoner slik at den oppfyller de rette behovene.

Den kan organiseres etter behov, enten med BOXX-systemet eller en spesialisert løsning, sier Ole Andreas Pettersen, som er daglig leder hos Sortimo.

Topp 10: Dette er de aller beste varebilene