Skal du tenke mest med lommeboka, kan det nok fort være mye smartere å kjøpe elektrisk Tesla enn sporty BMW. Så spørs det hva du synes er viktigst...
Skal du tenke mest med lommeboka, kan det nok fort være mye smartere å kjøpe elektrisk Tesla enn sporty BMW. Så spørs det hva du synes er viktigst...

Den ene kan være mye smartere kjøp enn den andre

Elektrisk Tesla eller sporty BMW – det er spørsmålet ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, vi tenker å bytte ut bilen vår. Det som vi da har kommet frem til, er at det enten blir en BMW 4-serie, eller en Tesla. Det er positive sider ved begge to.

Nå nylig har jo også Stortinget gått ut og sagt at alle bensin/dieselbiler skal bort innen ti år, noe som gjør oss skeptisk til både bensin og dieselbil. I tillegg bygges det stadig flere bommer her, som øker driftskostnadene til en bil som går på fossilt brennstoff. Alt dette slipper du unna dersom vi kjører elbil. Det som gjorde at vi først var litt mer interessert i en BMW, var fordi etter testkjøring av begge, så er komforten, kjøreegenskapene og dermed kjøregleden større i denne bilen enn en Tesla.

Men slik situasjonen er nå, så heller det mer mot en Tesla, enn noe annet. Det jeg lurer på da, er om du har noen meninger rundt dette? Vil en BMW tape seg ekstremt mye i verdi ettersom det snart blir "ulovlig" å kjøre den?

Benny svarer:

Heisann! Dette er et relevant og godt spørsmål, om noe som garantert mange flere enn deg lurer på.

At bensin- og dieselbiler vil bli dyrere å bruke – i form av økt årsavgift, mer avgift på drivstoff, økte bomsatser og økt årsavgift – er absolutt et mulig og sannsynlig scenario. Dette vil i så fall påvirke bruktbilprisene negativt.

Når det gjelder "miljøbilene", vil nok også de etter hvert komme etter i form av innfasing av bompenger, moms etc. Men disse vil nok allikevel ligge godt under i pris i bruk, om man også ser bort fra drivstoffet. Slik verden ser ut akkurat nå, så vil nok de holde seg bedre i pris.

Vi har kjørt den nye Tesla-SUV-en

Tesla er det politisk korrekte nå

Det forutsetter imidlertid en stø kurs fra våre politikere. Det er vel ikke akkurat det de er mest kjente for. Ref. reduksjonen rundt avgifter på dieselbiler for noen år siden, og det faktum at de nå betegnes som styggedom av samme årsak.

Slik sett er nok Tesla det mest politisk korrekte, og kanskje det mest fornuftige valget, blant disse to du nevner nå.

Selv om jeg helt personlig nok heller ville valgt en BMW 4-serie av disse to. Så er da også jeg en av dem som velger bil litt mer etter følelser, enn bare fornuft.

Klarer du å lete opp en pent brukt bil, er det penger å spare på det også, framfor å kjøpe en helt ny.

Håper at dette ga deg noen svar.

Les også: Derfor blir det dyrere med bensin- og dieselbil

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: