Cartiopia i Drammen er først i landet med et nytt konsept for bilsalg.
Cartiopia i Drammen er først i landet med et nytt konsept for bilsalg.

Dette er en bilbutikk – helt uten selgere

Ny måte å kjøpe bil på i Norge.

I Drammen ligger det som kanskje er Norges mest idyllisk beliggende bilbutikk, langs Drammenselva. Nemlig ærverdige Centralgaragen som har solgt bil siden 1916. Altså i 100 år! De er med det en av landets eldste bilforretninger.

Men tro ikke at gamlingen er konservativ, stivbeint og krokrygget. Nei, her er det snarere tvert i mot.

Framtidsrettet, foroverlent og innovativ er mer passende ord når tredje generasjon Hassel – søskenbarnene Vemund (28) og Vigbjørn (29) nå åpner en helt ny, unik og ultramoderne bilbutikk inne blant klesbutikker, apotek og spisesteder på Gulskogen kjøpesenter, utenfor Drammen.

Det blir den første av sitt slag i Norge.

Bilbutikk uten selgere

Hyundai passer perfekt til dette konseptet smiler de to fetterne som nå skal la kundene kjøpe bil på en helt ny måte. 
Hyundai passer perfekt til dette konseptet smiler de to fetterne som nå skal la kundene kjøpe bil på en helt ny måte. 

– Vi har lenge sett at måten å kjøpe bil på er i endring. Ikke minst hos den yngre generasjon. Det er slutt på den tiden at familien bruker hele lørdagen for å se på bil. Vi måtte derfor tenke nytt.

– Tilgjengelighet, tid, enkelthet og ærlighet har vært nøkkelord i denne prosessen forteller Vebjørn som overtok som daglig leder for Centralgaragen i 2012 etter sin far Olaf.

– Vi vet at store prosesser nå tas på mye kortere tide enn tidligere og at så mye som 80 prosent av kjøpsprosessen tas hjemme, utdyper Vebjørn.

Det lukter alt annet enn bensin og olje i de stilige, moderne og lyse lokalene. Helt sentralt i lokalet er et langbord med flere PC- skjermer, bilene står lekkert lyssatt i utkanten.

Her er ingen pågående selgere med provisjon og høye salgsmål som må innfris for enhver pris. Her kan kundene vandre i fred, ro og stillhet for å se på biler, konfigurere, sjekke priser, på både å eie og leie selv og rett og slett kjøpe der og da, om de vil.

Trenger man hjelp, så vil produktverter – som ikke er selgere – kunne hjelpe, på dine premisser.

Hjelp - jeg får ikke solgt bruktbilen

Utviklet helt eget datasystem

– Vi har fått utviklet og laget et helt nytt datasystem for å håndtere dette, nettbasert og med design for mobil og nettbrett, for klarer Vigbjørn (29) som har mangeårig bakgrunn fra hotell-ledelse i utlandet bak seg, men som kom hjem for å bli med på å bygge opp bilbutikken.

– Hele dette konseptet er basert på at kunden er i sentrum, og så har vi bygget behovene rundt. Det er lagt stor vekt på brukervennlighet her og dette er både enkelt og ukomplisert og noe som alle klarer å fikse, utdyper Vigbjørn.

– Biler kan enkelt bookes for prøvekjøring via en mobil-app.

– Hyundai passer i den sammenhengen godt å satse på. Det er et merke med store ambisjoner for framtiden og mange spennende nyheter på gang. Også når det gjelder alternative drivkilder som hydrogen, hybridbiler og elbiler.

Mange bilselgere er rett og slett litt sløve

Snorklipping og høytidelig åpning av en helt ny type bilbutikk i Drammen 
Snorklipping og høytidelig åpning av en helt ny type bilbutikk i Drammen 

Les også: Drømmer om sommerjobb som bilselger