Dette er nå et vanlig syn på gatene i Los Angeles. LAPD har 100 BMW i3 i sin flåte.
Dette er nå et vanlig syn på gatene i Los Angeles. LAPD har 100 BMW i3 i sin flåte.

Slik kan politiet snike seg innpå kjeltringene

Se hva som blir politibil i Los Angeles.

Amerikanske politibiler er som regel digre flak av noen biler. Med plass til røslige betjenter, massevis av donuts og cola – og et baksete der man uten problemer kan slenge inn fire-fem bad guys, når det trengs.

Men også det amerikanske politiet må tenke nytt. Nå har Los Angeles Police Department (LAPD) akkurat tatt i bruk 100 eksemplarer av BMWs prisbelønte elbil i3. De skal gjøre tjeneste rundt omkring i millionbyen de neste tre årene.

Ikke til utrykning

Det er neppe tilfeldig at dette skjer i California. Her har det lenge vært sterkt fokus på både miljø og utslipp fra bilparken. LAPD skal ha testet flere elbiler før valget falt på i3.

Rent konkret er bilene leaset, til en pris på rundt 3.000 kroner i måneden. Dette er naturligvis svært god PR for BMW, så det er grunn til å tro at de har strukket seg langt for å få kontrakten.

Bilene skal ikke brukes som utrykningskjøretøyer. Her kommer naturligvis både størrelsen på bilen og rekkevidden inn. Nei, politiet skal bruke i3-ene til transportoppdrag og i forebyggende arbeid. Her blir det blant annet anført at det ser langt mindre truende ut når politiet tropper opp i en i3, kontra en diger, tradisjonell politibil.

Topp 10: Politibiler du IKKE kjører fra

Egne ladestasjoner

LAPD skal også bruke teknologien i i3 til å lære seg mer om hvordan en elbil fungerer i daglig bruk for dem. Blant annet skal bilene selv automatisk sende inn data til politiets bilflåte-system.

For at dette skal fungere best mulig i daglig bruk, har LAPD også bestilt 100 vanlige ladepunkter, og fire hurtigladestasjoner som skal sørge for å holde bilene mest mulig på veiene.

Går lenger: i3 økte rekkevidden med 50 prosent

i3 er en av de mest avanserte elbilene på markedet og har også vært en stor suksess i Norge.
i3 er en av de mest avanserte elbilene på markedet og har også vært en stor suksess i Norge.

LES MER: Trodde du i3 bare var elbil? Da tok du feil