Det begynner å bli lenge siden piggdekkene skulle av, likevel er det altså noen som kjører rundt med slike dekk på bilen. Som vedkommende som ble stoppet i Kongsvinger i helgen. Det ble en kostbar opplevelse! Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Det begynner å bli lenge siden piggdekkene skulle av, likevel er det altså noen som kjører rundt med slike dekk på bilen. Som vedkommende som ble stoppet i Kongsvinger i helgen. Det ble en kostbar opplevelse! Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Kjørte med piggdekk i sommervarmen – det ble dyrt!

Må betale gebyr for hvert dekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om det er pessimisme eller forsiktighet som ligger bak, er uvisst, men en bilist fikk gebyr for å kjøre med piggdekk lørdag. Vi skriver 4. juni og varmerekorder.

Det var da Statens vegvesen holdt trafikkontroll i Kongsvinger lørdag, at gebyret for å kjøre med piggdekk ble skrevet ut. Fristen for å skifte til sommerdekk var dermed overtrådt med to måneder. Det skriver Glomdalen.

Til fjells?

Siste frist for å få piggdekkene av i år, var søndag 3. april. Forskriftene sier at det bare er unntak for de tre nordligste fylkene. Fristen gikk ut særlig tidlig i år, ettersom vi hadde en tidlig påske.

Regelen er at piggdekkene skal av fra og med første mandag etter 2. påskedag. I år var det mandag 4. april.

Unntak er det også om du skal til fjells eller til et sted hvor forholdene tilsier at det er nødvendig å ha piggdekk på bilen.

1.000 kroner per dekk

Hovedregelen er at fører må vurdere om bilen har tilstrekkelig veigrep. Hvis det er glatt på veiene, kan man oppnå dette ved å bruke vinterdekk, med og uten pigger. Denne lørdagen ble det kostbart for bilisten, ettersom gebyret er 1.000 kroner per dekk.

I løpet av kontrollet ble det observert 560 beltekontroller. To ble ilagt gebyr. Det betegner Geir Thomas Risåsen som meget bra beltebruk.

Flere mangellapper

I lettbilkontrollen var det også en rekke andre ting å gi mangellapper og gebyr for:

• To gebyr for ikke medbrakt førerkort

• Et gebyr for ikke medbrakt vognkort

• To dekk gebyr for utslitte dekk

• Tre begjæringer: Omregistrering/årsavgift og mangelapp, som ble ordnet på stedet. En bil avskiltet, manglende periodisk kjørekontroll.

• Fem mangellapper for lys feil.

• En mangelapp for støy motorsykkel.

• En anmeldelse førerrett kl. B (utenlandsk).

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no – her:

LES MER: Børge skiftet dekk, så skjønte han at noe var galt...