Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om det er pessimisme eller forsiktighet som ligger bak, er uvisst, men en bilist fikk gebyr for å kjøre med piggdekk lørdag. Vi skriver 4. juni og varmerekorder.

Det var da Statens vegvesen holdt trafikkontroll i Kongsvinger lørdag, at gebyret for å kjøre med piggdekk ble skrevet ut. Fristen for å skifte til sommerdekk var dermed overtrådt med to måneder. Det skriver Glomdalen.

Til fjells?

Siste frist for å få piggdekkene av i år, var søndag 3. april. Forskriftene sier at det bare er unntak for de tre nordligste fylkene. Fristen gikk ut særlig tidlig i år, ettersom vi hadde en tidlig påske.

Regelen er at piggdekkene skal av fra og med første mandag etter 2. påskedag. I år var det mandag 4. april.

Unntak er det også om du skal til fjells eller til et sted hvor forholdene tilsier at det er nødvendig å ha piggdekk på bilen.

1.000 kroner per dekk

Hovedregelen er at fører må vurdere om bilen har tilstrekkelig veigrep. Hvis det er glatt på veiene, kan man oppnå dette ved å bruke vinterdekk, med og uten pigger. Denne lørdagen ble det kostbart for bilisten, ettersom gebyret er 1.000 kroner per dekk.

I løpet av kontrollet ble det observert 560 beltekontroller. To ble ilagt gebyr. Det betegner Geir Thomas Risåsen som meget bra beltebruk.

Flere mangellapper

I lettbilkontrollen var det også en rekke andre ting å gi mangellapper og gebyr for:

• To gebyr for ikke medbrakt førerkort

• Et gebyr for ikke medbrakt vognkort

• To dekk gebyr for utslitte dekk

• Tre begjæringer: Omregistrering/årsavgift og mangelapp, som ble ordnet på stedet. En bil avskiltet, manglende periodisk kjørekontroll.

• Fem mangellapper for lys feil.

• En mangelapp for støy motorsykkel.

• En anmeldelse førerrett kl. B (utenlandsk).

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no – her:

LES MER: Børge skiftet dekk, så skjønte han at noe var galt...