Ser du hva denne bilen har verdensrekord i?

Sjelden – og full av sjarm.

Austin Allegro er både sær og rar, men slett ikke uten sjarm.Faksimile fra finn.no
Austin Allegro er både sær og rar, men slett ikke uten sjarm.Faksimile fra finn.no

Austin er et bilmerke som ikke er så ofte å se – hverken på veien eller i bruktmarkedet.

Men for den som har levd en stund, var disse bilene et helt vanlig innslag i trafikkbildet på 70-tallet.

Både Morris Mini, Austin Maxi og Austin Allegro hørte med, innimellom Opel Kadett, VW Bobler, Renault 16 og Volvo 140.

Selges i Norge

Men nå er det altså heller glissent mellom hvert eksemplar. Det var derfor hyggelig når denne knall oransje Austin Allegroen dukket opp på nettsiden finn.no.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Ikke bare er det en oransje Allegro – det er en stasjonsvogn i tillegg! Eller Estate, som britene gjerne kaller biltypen. Og dette er sære saker. Allegro stasjonsvogn har noe bortimot britisk rekord i lang bakre siderute!

Det har seg nemlig slik at den alminnelige varianten av Allegro ofte har fire dører (jo, den ble levert med to dører også), og så har stasjonsvognvarianten tre.

Sjekk lengden på den bakre sideruten... Faksimile fra finn.no
Sjekk lengden på den bakre sideruten... Faksimile fra finn.no

Golf konkurrent

Allegro ble lansert i 1973, som en moderne bil, med tverrstilt motor og forhjulstrekk, slik Austin/Morris allerede hadde erfaring med. Bilen var en direkte konkurrent til VW Golf, men det er vel liten tvil om hvem som vant den duellen…

Allegro var i alle fall før Golf med stasjonsvogn, om ikke annet. For Estate-utgaven kom i 1975 og bød på raust med innvendig bagasjeplass. Dessuten hadde den noe så avansert og nymotens som vindusvisker på bakvinduet. Det var ganske nytt den gang.

Det oransje eksemplaret som nå er til salgs her hjemme er fra 1980, og er utstyrt med en 1300-motor på 58 hk.

Denne har gått under 9 mil – på 42 år

Må EU-godkjennes

Bilen har ikke gått mer enn 111.000 kilometer, skal være i meget god stand og så godt som strøken innvendig. Men den trenger et nytt eksosanlegg før EU-kontrollen som må til før bilen kan tas i bruk.

Bilen er også senket og har fått bredere hjul. Dette er kanskje også ting som ikke akkurat gjør den lett å få gjennom EU-kontrollen, mer originale hjul følger med.

Vi garanterer en sær, tøff og uvanlig liten bil som vil gi mye oppmerksomhet. 33.000 kroner er prisantydningen på herligheten.

Har du fulgt Broom.no en stund, har god hukommelse og synes det er noe kjent med den snåle bilen? Det stemmer nok det. Vi skrev nemlig om den forrige gang den var til salgs også. Den saken kan du lese her.

Les også: Denne bilen ble en skikkelig fiasko