Politiet mener de kommer til å oppklare saken med råkjøreren av denne bilen. Videoen er delt på Facebook og mandag 30. mai på ettermiddagen var den sett nesten 300.000 ganger. Skjermdump: Facebook
Politiet mener de kommer til å oppklare saken med råkjøreren av denne bilen. Videoen er delt på Facebook og mandag 30. mai på ettermiddagen var den sett nesten 300.000 ganger. Skjermdump: Facebook

Politiet har fått tak i bileieren

– Bøter og inndragning av førerkort er aktuelle straffereaksjoner, sier politisjef i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke publiserte først BA saken om en råkjører i Drotningsvik i Bergen vest.

Videoen var fredag sett 200.000 ganger og hadde nesten 3000 delinger på Facebook. Mandag kveld er antall visninger 294.000 og nærmere 4000 delinger skriver Nettavisen.

Se videoen som får politiet til å reagere her

Politiet: - Ren idioti!

– Dette er ren, skjær idioti, sa Tore Salvesen, politistasjonssjef i Bergen vest til BA.

Etterforskning har ført frem, og politiet vet hvem som er eier av bilen som ble brukt til råkjøringen.

– Vi har også opplysninger om hvem som var fører av bilen. Vi har fått tak i bileieren og skal avhøre ham. Ut i fra hva som kommer frem der tar vi en avgjørelse på hvordan vi etterforsker saken videre, sier Salvesen til Nettavisen.

– Bøter og inndragning av førerkort er aktuelle straffereaksjoner.

– Rimelig sikker på oppklaring

Filmen viser en bil som i stor fart «drifter» inne på industriområdet ved Janaflaten. Bilen har også svært høy fart på omkringliggende veier.

Det er ennå usikkert nøyaktig når råkjøringen fant sted, men den erfarne politisjefen har jobbet i Laksevåg bydel i mange år og kjenner området - og naturomgivelsene.

– Vi er usikre på hvilket år det skjedde, men jeg antar at det var på våren eller sommeren det året. Vegetasjonen er av en slik karakter som indikerer at det er en av de årstidene. Så tror vi at råkjøringen har skjedd mellom klokken 19.00 - 21.00. Det baserer jeg på hvor solen står på det tidspunktet, sier Salvesen.

– Vi er rimelig sikre på at vi får oppklart denne saken.

Flere Børning-inspirerte sjåfører mistet lappen