Kan du finne bil på samme måte som du finner en ny kjæreste? Ja, med denne mobilløsningen kan du faktisk det! Foto: If.
Kan du finne bil på samme måte som du finner en ny kjæreste? Ja, med denne mobilløsningen kan du faktisk det! Foto: If.

Skal gjøre bilvalg like enkelt som sjekking

Du gjetter neppe hvem som har latt seg inspirere av Tinder...

Å velge bil kan være vanskelig, på veldig mange måter. Aldri har det vært mer å velge mellom i markedet. Bilprodusentene har de siste årene fylt opp den ene nisjen etter den andre. Utvalget er enormt, ikke minst hvis du er ute etter bruktbil.

Så hva gjør du da? Lar du deg styre av følelsene og velger en bil som appellerer til hjertet? Eller lar du fornuften dominere, og kjøper noe praktisk og fornuftig, men som ikke akkurat får hjertet ditt til å banke fortere når du ser den på parkeringsplassen?

Rask sveip i markedet

Forsikringsselskapet If har nå utviklet en interaktiv mobilside som kan gjøre valget enklere.

De har rett og slett tatt utgangspunkt i sjekke-appene som har kommet for fullt de siste årene. Men her handler det altså ikke om å finne seg ny kjæreste, men ny bil!

Sigmund Clementz er kommunikasjonsrådgiver i If.
Sigmund Clementz er kommunikasjonsrådgiver i If.

– Vi har laget en side alle kan bruke, for å leke seg litt og oppdage nye biler de kanskje ikke ante de var interessert i. Bil handler mer om følelser enn vi selv kanskje vil innrømme. Mobilsiden gjør det mulig for deg å finne rett bil ved å sortere bilene på finn.no på en ny måte. Mange er i utgangpunktet ikke sikker på hva slags merke eller modell de ønsker, og da kan det være greit å ta en rask sveip i markedet. Kanskje finner de noe overraskende, sier Sigmund Clementz som er kommunikasjonsrådgiver i If Skadeforsikring.

Han mener mange liker bilen bedre enn kona!

Vill idé i kantina

Han legger til:

– Selve utvelgelsen av biler har vi gjort mer underholdende og det baserer seg mer på førsteinntrykket. Det gjøres ved at man sveiper biler på samme måte som man gjør på for eksempel Tinder, for å legge biler man liker til en liste. Liker, liker ikke. Listen kan du spare ved å sende den til deg selv på e-post.

– Dette er kanskje ikke en tjeneste vi vanligvis forbinder med et forsikringsselskap..?

– He he, nei. Det startet som en litt vill idé under en jobblunsj i kantina. Nå er den blitt virkelighet. Hver femte privatbil i Norge er forsikret hos oss, så blant våre kunder finnes det mange typer bileiere: Både de som er over snittet interessert i og har stor kunnskap om bil - og folk som mest har bilen fordi de trenger transport fra A til B. Når mennesker skal bytte bil orienterer de seg på ulike måter. Å finne bil etter modell fra kjente sjekkeapper tror vi kan være en ny og gøyal måte å orientere seg, sier Clementz.

Apropos idéer: Etter noen halvlitere virket denne kjempegod...

Verdt å gå videre med...

– Hva tror dere om respons og bruk av dette?

– Vi håper tjenesten kan hjelpe mange til å få overblikk og hente inspirasjon. Kanskje bytte ut dieselbilen med el-bil fordi de finner noe som passer deres behov som hånd i hanske?

– Det blir spennende å se hvor mange som vil leke seg litt og sveipe biler til høyre og venstre. Noen kan forkastes med én gang, andre det jo verdt å gå litt videre med, akkurat som i datingappene, avslutter Clementz.

LES OGSÅ: Dette vil damene helst slippe å gjøre