Plutselig dro vogntog-sjåføren opp noe fra sokken...

Hadde kjørt over 17 timer på ett døgn.

Vogntogsjåføren hadde hatt en døgnhvil på bare en time og 44 minutter da han ble stoppet på Jessheim. I praksis viste deg seg da også at han kjørte for to... Foto: Statens Vegvesen/rb.no/AMEDIA.
Vogntogsjåføren hadde hatt en døgnhvil på bare en time og 44 minutter da han ble stoppet på Jessheim. I praksis viste deg seg da også at han kjørte for to... Foto: Statens Vegvesen/rb.no/AMEDIA.

Den nederlandske bileieren kjørte fisk fra Hitra på vei til Europa da han ble stoppet på Jessheim med døgnhvil på 1 time og 44 minutter, skriver At.no.

Sjåføren, som også er bileier, innrømmet å ha kjørt på to sjåførkort på sin kjøring i Norge. Han skal ha kommet til Norge med last som skulle leveres til flere destinasjoner. Deretter har han kjørt varer fra Jessheim til Stavanger, forteller Romerikes Blad.

Da han ble stoppet på Jessheim trafikkstasjon torsdag 26. mai kjørte han fisk fra Hitra i Trøndelag på vei sørover i Europa.

Veldig grovt

Etter å ha snakket en stund med Statens vegvesens inspektører, dro han til slutt opp sjåførkort nummer to fra den ene sokken og innrømmet å ha kjørt på to kort på den pågående transporten.

– Han har kjørt 17 timer og 38 minutter på ett døgn, med en døgnhvil på en time og 44 minutter. Dette er et veldig grovt kjøre- og hviletidsbrudd, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby.

Får ikke kjøre mer

Nederlenderen ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsen også i vinter viser Vegvesenets register.

Det er norskeide Future Logistics AS som var ansvarlig for fisketransporten, og som hadde leid inn den nederlandske transportøren som kjørte ulovlig.

– Det vi gjør skal være assisisert med kvalitet, så denne sjåføren og bedriften kommer ikke å få lov til å kjøre for oss igjen. Dette er totalt uakseptabelt, sier seniorpartner John Ole Dybdal.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no – her:

Russisk vogntog kjørte rett forbi kontrollen – så fant Vegvesenet dette: