Dette blir et vanlig syn for Audi-folket framover. 
Dette blir et vanlig syn for Audi-folket framover. 

De skal komme med en ny elbil – hvert år

I 2025 vil hver fjerde Audi ha ladekabel.

Audi har akkurat hatt generalforsamling i Ingolstadt, og der kom administrerende direktør Rupert Stadler med en ganske oppsiktsvekkende uttalelse:

– Fra 2018, så vil vi lansere en ny elektrifisert bil hvert år.

Denne uttalelsen vitner om en klar fremtidig satsing på biler med ladekabel, altså rene elbiler og ladbare hybrider. Tidligere har Audis amerikanske president sagt at hver fjerde Audi vil være ladbar i 2025, og med den klare meldingen fra selskapets administrerende direktør i tillegg, så vil mye av fremtiden handle om elektrisitet for Audi sin del.

Store utfordringer i vente

Under generalforsamlingen la ikke Stadler skjul på at det er store utfordringer i vente for Audi. Konkurransen på det kinesiske markedet har blitt tøffere, valutakursene flyter rundt, og skulle Storbritannia forlate EU vil det gjøre markedssituasjonen der vanskeligere.

Dette er noe av det viktigste du har på bilen

Dessuten har man jo VW-skandalen, som Audi har blitt dratt inn i, og hvor de har måttet sette av over 2 milliarder kroner for reparasjoner og utgifter tilknyttet rettstvister.

Audi satser tungt på biler med ladekabel framover, og deres første hel-elektriske SUV knytter det seg stor spenning til. 
Audi satser tungt på biler med ladekabel framover, og deres første hel-elektriske SUV knytter det seg stor spenning til. 

Tror på rekordår

Men i likhet med moderkonsernet VW har ikke kundene sviktet merket. I april økte salget for Audi på verdensbasis med 7,5 prosent til 164.350 biler, mye takket være stor etterspørsel etter deres SUV-modeller.

Dette er elbilen som har stupt i pris

Med hele 20 nye eller faceliftede modeller klare i løpet av 2016, så tror Audi at de vil slå 2015-rekorden, hvor man solgte 1,8 millioner biler.

Av elbiler knytter det seg størst spenning til den nye hel-elektriske SUVen som Audi holder på med. Den vil bli satt sammen i fabrikken i Brussel, og er basert på E-tron quattro konseptet vi så i Frankfurt i fjor høst. Rekkevidden vil være på rundt 500 km, og den vil ventelig være klar i 2018.

Audis kommende hel-elektriske SUV vil være basert på E-Tron quattro konseptet som ble vist ifjor.
Audis kommende hel-elektriske SUV vil være basert på E-Tron quattro konseptet som ble vist ifjor.

Selvkjørende biler kommer for fullt

Ikke alle bilfabrikanter er enige om at fremtiden tilhører elbiler, men en ting alle virker å være enige om er selvkjørende biler.

Under generalforsamlingen ble det oppgitt at neste Audi A8 kommer i 2018, og at den vil kjøre selv i hastigheter opp til 60 km/t. Derfra forventer Stadler at fullt selvkjørende modeller vil være klare i 2025.

Elbil vil koste dem dyrt