Slik parkerer Mercedes-nyheten helt av seg selv

Bilen fjernstyres enkelt fra telefonen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mange av oss som sliter med å parkere. Faktisk bulker 900 nordmenn bilen sin hver eneste dag, og mange av uhellene skjer nettopp på parkeringsplassen.

De siste årene har bilprodusentene kommet med en rekke hjelpemidler for å gjøre parkeringen både enklere og tryggere. Mercedes er blant dem som har kommet lengst på vei med sin Park Pilot, som tilbys som ekstrautstyr i nye E-klasse.

Med Park Pilot aktivert parkerer bilen helt på egen hånd, med hjelp av sensorer og kamera. Det betyr at en kan parkere i smale gater og trange lommer uten å bekymre seg for hverken riper eller bulker.

Styres fra telefonen

Alt man trenger å gjøre er å laste ned en applikasjon til telefonen. Når du finner ønsket parkeringsplass tar du med deg nøkkelen ut av bilen, åpner applikasjonen og velger om bilen skal parkere med fronten inn, eller rygge.

Fra denne applikasjonen forteller du bilen at du er til stede i det den parkerer av seg selv. Foto: Mercedes-Benz
Fra denne applikasjonen forteller du bilen at du er til stede i det den parkerer av seg selv. Foto: Mercedes-Benz

Under prosessen låser bilen seg og speilene felles inn. Selve parkeringen utfører bilen helt av seg selv, men du må likevel vise bilen at du er i nærheten og følger med. Dette skjer ved å utføre en jevn sirkelbevegelse i applikasjonen på telefonen.

Fjerner du fingeren fra skjermen stopper bilen. Det gjør den naturligvis også dersom den oppdager hindringer i veien.

– Funksjonen kan også være nyttig dersom man har en smal garasje hvor det ikke er mulig å åpne dørene. Park Pilot lar bilen kunne kjøre 15 meter frem eller tilbake. På den måten kan du ganske enkelt parkere bilen på utsiden av en smal plass, og la bilen kjøre inn via applikasjonen, forteller produktspesialist i Mercedes Norge, Trond Kristensen.

Se hvordan nye Mercedes E-klasse parkerer med autopilot i videovinduet øverst.

Mercedes E-klasse. Her kan vi slippe rattet - i 100 km/t