Her er det vel strengt tatt mange trafikkregler som brytes på en gang, men feriemålet og bilene er det ingenting i veien med. 
Her er det vel strengt tatt mange trafikkregler som brytes på en gang, men feriemålet og bilene er det ingenting i veien med. 

Ferie igjen? Her kan du få en unik opplevelse

Mercedes hjelper deg med å oppfylle drømmen.

Er man bilinteressert, så har man også enten drømt om eller gjennomført bilferie(r) rundt omkring på kloden. For noen holder det med en leiebil (er ikke naturen like fin uansett?), mens andre helst vil ha sin egen bil. Andre igjen vil ha en åpen bil, da man kommer tettere innpå naturens lyder (samt motorveiens larm, men det blir aldri nevnt av cabriolet-fantastene).

Derfor er det ikke så rart at mange drømmer om å kjøre langs den franske rivieraen i en klassisk cabriolet. Mange nordmenn har gamle cabrioleter, men å kjøre helt fra Norge med dem, sitter langt inne for de fleste.

De siste årene har det begynt å dukke enkelte selskaper her og der som kan tilby turister å leie en klassisk cabriolet for drømmeturen, men nå dukker det opp en virkelig gedigen aktør: Daimler AG.

De to ulike SL-generasjonene man kan velge mellom på kjøreturen. 
De to ulike SL-generasjonene man kan velge mellom på kjøreturen. 

Et eget reiseprogram

Merket satser tyngre enn de fleste på sine veteran-eiere, og lanserer nå sitt «Classic Car Travel» program for den som vil oppleve fantastiske veier i Frankrike og Italia. Det hele startet med en utleier av klassiske biler, i dette tilfellet firmaet Nostalgic. De har i noen år tilbudt sine kunder å leie gamle åpne Alfa Romeoer, samt Mercedes SL og VW Boble til diverse vakre kjøreruter.

Den får noe ingen andre har

Nostalgic har opparbeidet seg et godt rykte, og kan nå altså annonsere et samarbeid med Daimler AG. Det betyr at kundene kan velge mellom to ulike Mercedes-Benz SL, den nydelige W113 (mest kjent som «Pagode/Pagoda, etter hvilket land man er i» og dens etterfølger R107 (mest kjent fra diverse amerikanske såpeoperaer).

En klassisk Decker berøres med kjærlig hånd av sjåføren. 
En klassisk Decker berøres med kjærlig hånd av sjåføren. 

Ti ulike biler klar for tur

Mercedes-Benz har ti ulike biler som kan brukes av Nostalgic, alle minst like strøkne som da de var nye. Bilene inngår i en totalpakke med overnatting på flotte hoteller, eksklusive restauranter og et serviceteam i nærheten som hjelper til hvis noe skulle gå galt.

De skal lokke kundene med billig SUV

Alle kunder blir hentet på flyplassen, og underveis får man også bytte mellom bilene for variasjon.

I første omgang er kjørerutene Provence i Frankrike, den franske riviera, samt Toscana i Italia. Alle turene er tredagers turer, og prisen er (med dagens kurs på 9,3 for Euroen) 18.400 kroner per person.

Åpnet i 1993

Mercedes-Benz åpnet allerede i 1993 sitt Classic Center, og har siden vært tungt tilstede på klassiske messer og arrangement.

Servicenivået er skyhøyt, og man kan levere inn sin gamle bil for en komplett restaurering. Man kan også kjøpe biler direkte fra avdelingen, hvis lommeboka tillater det.

Bilen som skal skjemme bort familiene