Slik ser det ut når Volvo lager nytt luksus-interiør

Debuterer akkurat nå.

Volvo kjører på med luksus-interiører. Dette er en studie på kommende S90 Excellence.
Volvo kjører på med luksus-interiører. Dette er en studie på kommende S90 Excellence.

Volvo er i gang med en skikkelig modelloffensiv. SUV-en XC90 ble lansert i fjor, nå følger en rekke nye biler etter.

Først ut av dem er den store sedanen S90. Her er Volvos ambisjon å komme seg opp på nivå med premiummerker som Audi, BMW og Mercedes. Og så langt virker det som de har gjort jobben som skal til for å klare det grundig.

Kastet ut baksetet

En av de tingene Volvo virkelig satser på nå, er eksklusive interiører. Der har både XC90, S90 og stasjonsvognutgaven V90 fått mye skryt. Men Volvo stopper ikke der. Nå viser de også fram ekstra påkostetede utgaver av bilene sine.

Tre sitteplasser får holde her, da er plassen tilgjengjeld gedigen.
Tre sitteplasser får holde her, da er plassen tilgjengjeld gedigen.

Vi har allerede sett XC90 i en såkalt Excellence-utgave. Nå følger også S90 etter i samme spor. På bilutstillingen i Beijing akkurat nå, viser nemlig Volvo en interiørstudie på kommende S90 Excellence.

I likhet med på XC90 er baksetet kastet ut, og erstattet med to ekstra brede seter. I tillegg er også passasjersetet foran fjernet. Her er det nå i stedet montert en fotskammel, som også fungerer som stativ for en 17-tommers skjerm, og et uttrekkbart arbeidsbord. Alt for at passasjeren i baksetet skal ha det helt optimalt. Her er det mulig å strekke helt ut, eller sitte og jobbe.

S90 er Volvos nye storbil. Den kommer først som sedan, senere i år kommer stasjonsvognutgaven V90.
S90 er Volvos nye storbil. Den kommer først som sedan, senere i år kommer stasjonsvognutgaven V90.

Jo, dette er faktiske et baksete

Kommer til Norge?

I midtkonsollen bak er det koppholdere som kan både kjøle og varme innholdet, et innfellbart bord til laptopen, plass for to håndblåste krystallglass fra Orrefors, samt et lite kjøleskap.

Bak dette står Volvos sjef for interiørdesign, Robin Page. Da vi i Broom møtte ham til intervju i fjor, understreket han viktigheten av at Volvo tør skille seg ut, og rendyrke eksklusive, skandinaviske materialer. Page har fått veldig mye skryt for jobben han har gjort så langt, også med S90 Excellence.

Det er ventet at Kina er det største markedet for en bil som dette, etterfulgt av USA, Russland og Midt-Østen. Men ettersom XC90 Excellence skal selges i Norge (den kommer hit mot slutten av året), bør det også være muligheter for at luksusutgaven av S90 gjør det samme.

Sjekk denne luksusen: Her kan du lese mer om XC90 Excellence

Limousine som privatbil? Klart det går an!