Slik så den uniformerte VW Passaten ut etter å ha blitt påkjørt i venstre side. Nå har gjerningsmannen fått sin dom. Foto: POLITIET.
Slik så den uniformerte VW Passaten ut etter å ha blitt påkjørt i venstre side. Nå har gjerningsmannen fått sin dom. Foto: POLITIET.

Krasjet inn i politibil  – det ble ikke billig

Føreren ble selv alvorlig skadd i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å krasje inn i en politibil er hverken smart – eller billig. Det har en mann tidligere bosatt på Helgeland fått erfare.

Hendelsen skjedde høsten 2013. Nå har saken vært oppe i Alstadhaug tingrett. Her ble han dømt til ti måneders fengsel. I tillegg bot, erstatning og oppreisning. Vedkommende ble også fradømt førerkortet for to år og syv måneder.

Det er lokalavisen Helgelendingen som omtaler denne saken.

Omfattende skader

Hendelsen inntraff etter at politibilen med fire betjenter ombord var på vei til en bolig, etter at det hadde blitt meldt om husbråk. Et stykke før de var framme, møtte de huseieren som kom mot dem, i deres kjørefelt.

Bilen skal ha holdt så høy hastighet at sjåføren av politibilen, en Volkswagen Passat, ikke rakk å svinge unna. Den ble truffet på venstre side, kollisjonen blir betegnet som svært kraftig.

Føreren av personbilen fikk omfattende skader, og ble fraktet med luftambulanse til sykehus. Politimannen som satt i førersetet fikk mindre skader.

I retten erklærte tiltalte seg ikke skyldig, og påstå at han ikke husket noe fra selve ulykken. Retten mente imidlertid at det ikke var tvil om hva som hadde skjedd.

– Stemmer det at gamle politibiler går som et uvær?

Må erstatte bilen

Vedkommende ble dømt etter straffelovens paragraf 229 og veitrafikklovens paragraf 31. Helgelendingen skriver at fengselsdommen er betinget, med en prøvetid på to år.

Tiltalte fikk en bot på 20.000 kroner for hendelsen. Dessuten må han betale 280.220 kroner i erstatning for den ødelagte politibilen. Sjåføren av politibilen fikk også en oppreisning på 40.000 kroner.

Dommen ble vedtatt på stedet.

Spesialenheten for politisaker har også vært inne og sett på saken. Deres konklusjon er at politiet ikke kan klandres for ulykken.

Denne er kåret til beste politibil – noensinne