Ser du for deg James Bond med ladekabel? Det vil skje, ifølge en svært sikker kilde. 
Ser du for deg James Bond med ladekabel? Det vil skje, ifølge en svært sikker kilde. 

Skal James Bond virkelig kjøre elbil..?

Tidene forandrer seg, også for hemmelige agenter.

Mange James Bond-fans har klaget på filmserien i det siste, og puristene blant dem satte fullstendig kaffen i halsen da de leste at produsentene vurderte en farget skuespiller som Bond til neste film.

I og med at James Bond er en hvit romanfigur, mente noen at det å få en svart 007, var som å la Will Ferrell spille Martin Luther King. Så politisk korrekt trenger man da ikke å lage James Bond, var gjennomgangstonen.

Men nå kommer det som noen tolker som enda mer politisk korrekte nyheter angående James Bond. For i fremtiden kan nemlig den minst hemmelige agenten i verden komme til å kjøre en elbil!

Bond vil kjøre elbil

Dette er heller ikke bare løse rykter uten rot i virkeligheten, for i et intervju med TV-kanalen CNBC fortalte administrerende direktør for Aston Martin, Andy Palmer, at en masseadopsjon av elektriske kjøretøy er like uungåelig som å betale skatt og døden. Det betyr også at han ser for seg at James Bond vil kjøre en elbil i framtiden.

Dette kan være en tikkende utgiftsbombe

Nå viser det spekulative bildet øverst på siden her James Bond og en Nissan Leaf, men Palmer ser naturlig nok for seg en Aston Martin når det er snakk om elbil til agenten.

007 har kjørt Aston Martin mer enn noe annet bilmerke, og alle James Bond utenom Roger Moore har kjørt Aston Martin en eller flere ganger i sine filmer. Firmaet jobber etter sigende med en elektrisk DBX Crossover, og ryktene går også om en elektrisk Rapide.

Roger Moore kjørte Lotus Esprit (her Turbo-utgaven) i to James Bond-filmer, men er den eneste i den offisielle filmserien som aldri kjørte Aston Martin. Noe han ironisk nok gjorde i 'The Cannonball Run'. 
Roger Moore kjørte Lotus Esprit (her Turbo-utgaven) i to James Bond-filmer, men er den eneste i den offisielle filmserien som aldri kjørte Aston Martin. Noe han ironisk nok gjorde i "The Cannonball Run". 

Vil ikke lage stygge bokser

Bentley har enorm suksess med sin SUV kalt Bentayga, men Palmer sier at Aston Martin ikke vil lage en SUV, fordi de ikke lager stygge bokser, men pene biler. Det er grunnen til at Palmer sier at DBX er en Crossover, og i hans PR-øyne milevis unna en SUV.

Aston Martin har ikke vært god butikk de siste årene, men koblingen til James Bond er utrolig viktig for firmaet. Derfor vil man nok fortsette samarbeidet med filmprodusentene, slik at 007 kan kjøre Aston Martin i fremtiden, noe som igjen ifølge Palmer sannsynligvis vil medføre at Bond kommer til å finne seg bak rattet på en elektrisk Aston Martin.

En av hovedarkitektene bak Nissan Leaf

Det skal her tilføyes at det spekulative bildet (som bare er et bilde synlig lagt oppå et annet, og således intet forsøk på noen fancy photoshop-jobb for å prøve å lure folk) med en Nissan Leaf ikke er så spekulativt som det først kan se ut.

Mitsubishi innrømmer utslippsjuks

For Andy Palmer var nemlig en av mennene bak elbilen fra Nissan. Han begynte å jobbe for Nissan i 1991, og steg i gradene der. Som Chief Planning Officer var han involvert i alt fra markedsstrategier, til null-utslipps biler, og var en de store pådriverne for den elektriske bilen Nissan Leaf.

Pierce Brosnan kjørte både BMW og Aston Martin da han spilte agent 007. 
Pierce Brosnan kjørte både BMW og Aston Martin da han spilte agent 007. 

Møtte seg selv i døra?

I 2013 kalte han Toyota GT-86 for en midtlivskrise bil, før han året etter sa ja takk til jobben i Aston Martin, hvor man kan anta han møtte seg selv i døra på vei til jobb den første dagen. Som uttalt fan av elbiler ville han sikkert likt å se Bond i en Nissan Leaf, og en elektrisk Aston Martin ser Palmer på som en innertier for den britiske agenten.

Hva vil så Bond-puristene si til det? Er det ok at James Bond kjører en elbil? Eller vil det medføre at 007 er blitt for politisk korrekt? Si din mening i kommentarfeltet under:

Elbil vil koste dem dyrt