7.000 kunder har søkt om å få kjøpe ny superbil

Prislapp: 5 millioner!

Ford GT blir noe av det heftigste som ruller på fire hjul. Men å få kjøpe den blir ikke enkelt!
Ford GT blir noe av det heftigste som ruller på fire hjul. Men å få kjøpe den blir ikke enkelt!

Når Ford senere i år skal lansere sin nye superbil GT, skjer det på en veldig spesiell måte. Dette er nemlig ikke en bil du bare kan bestille og kjøpe. Nei, Ford krever at de som er interessert i bilen, sender inn en søknad om å få kjøpe den. Så skal de selv sile ut og bestemme hvem som får kjøpe.

Det gjør de fordi produksjonen skal være begrenset til 250 biler i året. Ford fryktet at alle bilene kunne bli snappet opp av rike samlere, eller spekulanter som ville tjene penger på å selge videre.

Får bilen i år

Prislappen er ventet å ligge rundt 5 millioner kroner. Men det har absolutt ikke lagt noen demper på interessen. Ford skal nå ha hele 7.000 søknader inne, fra hele verden. Dermed får de også en krevende jobb med å velge ut de heldige som faktisk skal få lov til å bli GT-eiere.

Bilen går i produksjon senere i år, og de første kundene skal gå bilen sin mot slutten av 2016.

Ford beskriver dette selv som den mest avanserte produksjonsbilen de noen gang har tilbudt sine kunder. GT er utstyrt med en 3,5-liters V6 bensinmotor på rundt 600 hestekrefter. Det skal være nok til å kunne konkurrere med det heftigste av superbiler fra langt mer eksklusive produsenter.

Denne er seks år – men helt ny!

Belønner Ford-fans

Foreløpig vet vi ikke hundre prosent hva slags kriterier Ford vil legge vekt på når de skal plukke ut hvem som skal få kjøpe GT. Men det har lenge gått rykter om at alle kjøperne må signere en erklæring på at de forplikter seg til å beholde bilen en viss tid.

Folk som er Ford-fans fra før, skal også belønnes. Det vil si at det teller i positiv retning om man har en eller flere Forder i garasjen fra før. Da snakker vi naturligvis mer sjeldne utgaver, en Mondeo eller en Focus er neppe mye å slå i bordet med her!

Så sjelden at ikke engang entusiastene har hørt om den!

Mange Facebook-venner?

Ford vil også vite hvor mye kjøperne har tenkt å bruke sin GT. Poenget er at de vil at bilene skal være synlige, enten det er i trafikken eller på biltreff. Til slutt skal Ford angivelig også legge vekt på hvordan søkernes relasjoner på sosiale medier er.

Mange venner på Facebook, eller mange følgere på Twitter, er her svært positivt. Målet er naturligvis at så mange som mulig skal kunne se og lese om bilen.

Morobil: Dette er rett og slett en krutt-tønne på fire hjul

Ford går foreløpig ikke ut med hvor søknadene til å få kjøpe GT kommer fra, men det vil overraske hvis ikke noen av dem også kommer fra Norge...
Ford går foreløpig ikke ut med hvor søknadene til å få kjøpe GT kommer fra, men det vil overraske hvis ikke noen av dem også kommer fra Norge...

LES OGSÅ: Det finnes bare én i Norge, men ingen vil ha den...