Ferrarien var bare seks år gammel da den ble stålet. Nå – 28 år senere – dukket den uventet opp igjen. Illustrasjonsbilde. 
Ferrarien var bare seks år gammel da den ble stålet. Nå – 28 år senere – dukket den uventet opp igjen. Illustrasjonsbilde. 

Stjålet Ferrari dukket opp igjen – etter 28 år

... og da med norsk identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er vel all grunn til å tro at sjokket var stort, og savnet likeså, for eieren som 19. juli i det herrens år 1987, ble frastjålet sin italienske fullblods sportsbil i California.

Nå er (dessverre) biltyverier blitt såpass vanlig, at det er sjelden media skriver om dem. Selv når bilen er noe så vakkert som en Ferrari 308 GTS.

For mange er dette nærmest "prototypen" på hvordan en Ferrari skal være, med sin ekstreme kileform, sine klassiske 5-eikede felger, den lave fronten, luftinntakene på siden og ikke minst de fire runde baklyktene og de fire raust dimensjonerte eksosrørene, som fylles med vellyd fra V8-motoren.

Borte i 28 år

Dette er definitivt en legende og en klassiker, selv om den langt ifra er det mest eksklusive fra fabrikken i Maranello, Italia.

Det som gjør dette biltyveriet litt spesielt, er at bilen faktisk dukket opp igjen. Etter å ha vært på avveie i hele 28 år!

Man mener at denne bilen, som ikke har gått mer en 45.000 miles, har en verdi på rundt 45.000 dollar i California. Det tilsvarer rundt 375.000 norske kroner.

Hvilken skjebne bilen har hatt i alle disse årene som har gått, vet ingen. Ennå.

Men mye tyder på det amerikanske "National Insurance Crime Bureau" har fått en ende å begynne å nøste i.

Ferrari-drømmen er billigere enn du tror

Det var under eksport av bilen man oppdaget at bilen hadde samme identitet som en norsk bil. Illustrasjonsbilde. 
Det var under eksport av bilen man oppdaget at bilen hadde samme identitet som en norsk bil. Illustrasjonsbilde. 

På vei til Polen

Bilen ble nemlig avslørt da den var på vei til å bli eksportert på helt vanlig måte fra Long Beach Seaport, ved Los Angeles, bare en times kjøretur nord for der den ble stjålet i sin tid. Planen var at den skulle til Polen.

Det var ved rent rutinearbeid med toll- og eksportpapirer at en oppmerksom tollbetjent fant ut av chassisnummeret på denne bilen var det samme som på en maken bil, men 1982-modell, som ble eksportert til Norge i 2005.

Ved nærmere undersøkelser viste det seg at denne bilen har falsk identitet og at bilen altså var meldt stjålet.

Mye tyder derfor på noen har kjøpt "katta i sekken" her og ikke får oppfylt Ferrari-drømmen allikevel.

Bilens videre skjebne er uviss. Den opprinnelige eieren fikk utbetalt forsikringsoppgjør for bilen ikke lang tid etter at den ble stålet.

Les også: Denne bilen har vært Paradis - Helvete, tur / retur.