De slipper 100 selvkjørende biler ut i trafikken

Skal blant annet redusere antallet ulykker.

100 Volvoer skal etter planen gjøre veiene i og rundt Gøteborg tryggere – samtidig som Volvo høster erfaringer rundt selvkjørende biler.
100 Volvoer skal etter planen gjøre veiene i og rundt Gøteborg tryggere – samtidig som Volvo høster erfaringer rundt selvkjørende biler.

Akkurat nå pågår det et skikkelig kappløp mellom flere av verdens bilprodusenter. Det handler om å være så tidlig ute som mulig med selvkjørende biler. Teknologien har vært her en stund allerede – nå er det på mange måter stille før stormen.

For en tid tilbake kjørte vi i Broom nye Mercedes E-klasse i Portugal, og fikk teste ut den selvkjørende teknologien i den bilen. Det er imponerende saker, og i praksis klarer bilen det aller meste av kjøringen selv.

Bety færre ulykker

Volvo har også kommet langt på dette området. Neste år går utviklingen inn i en ny fase. Da skal nemlig 100 Volvoer slippes ut på veiene i og rundt Gøteborg. Alle skal ha sjåfører bak rattet, men de skal være der kun for å gripe inn hvis det skulle bli nødvendig.

Den selvkjørende teknologien har naturligvis et komfortaspekt, ved at føreren kan slappe av bak rattet. Men for Volvo er også sikkerheten viktig. De er overbevist om at selvkjørende biler vil bety færre uhell og ulykker – og dermed hjelpe Volvo mot et svært ambisiøst må: At ingen skal dø i en Volvo i 2020.

Se selv hva de jobber med – klikk i videovinduet øverst i artikkelen.

En oppdatering – og så hadde Tesla Model S autopilot