Tesla må tilbake-kalle alle Model X

Ber eierne la være å bruke bakseter.

Tesla gjør seg klare til å lansere sin Model X i Europa, men først skal samtlige eksemplarer produsert så langt kalles tilbake.
Tesla gjør seg klare til å lansere sin Model X i Europa, men først skal samtlige eksemplarer produsert så langt kalles tilbake.

Tesla Model X er en av de mest profilerte bilmodellene akkurat nå. Dette er tredje modell ut fra den amerikanske elbil-produsenten, og en bil som er ventet å bli en stor salgssuksess her i Norge.

Model X er en høyreist SUV med sju seter, mye plass og 4x4. I det norske markedet starter prisene på rett over 700.000 kroner, det anses som svært konkurransedyktig.

Europeiske krasj-krav

Produksjonen er allerede i gang i California, og Tesla skal ha bygget rundt 2.700 eksemplarer så langt. Nå må alle disse kalles tilbake for en modifisering.

Tesla opplyser at de selv har avdekket en mulig svakhet i festemekanismen for tredje seterad i bilen. Dette skal ha blitt oppdaget da Model X ble frontkollisjon-testet, etter strenge europeiske krav.

Låsen som skal holde setet oppe, sviktet under vekten av en simulert passasjer.

Vi var de første som fikk Model X-prisene, les mer her:

Ikke bruke baksetene

– Vi har ikke fått noen rapporter på at dette har skjedd i virkeligheten. Men for Tesla er naturligvis sikkerheten for vår kunder det aller viktigste, sier Teslas sjef for globalt salg og service, Jon McNeill, til bransje-nettstedet Automotive News.

Dette er den aller første tilbakekallingen for Model X. Tesla ber kundene sine la være å bruke bakerste seterad før bilen har vært inne til utbedring. Planen er å gjennomføre denne jobben i løpet av de neste fem ukene.

Så langt har Model X kun blitt solgt hjemme i USA. Dette gjelder dermed ikke biler i andre markeder, heller ikke i Norge. Hit til lands kommer de første eksemplarene av Model X til sommeren.

Derfor tror vi Model X blir en storselger

Problemer med tredje seterad gjør at Tesla nå kaller tilbake sin Model X.
Problemer med tredje seterad gjør at Tesla nå kaller tilbake sin Model X.

...men Opel kommer før Teslas viktigste modell