Politiet fikk klager: Tok bilist i 124 km/t – i 60-sonen!

– Veldig fornøyd med at vi får luket ut sjåfør som tar en slik risiko.

Roger Olderøy i Utrykningspoliiet beskriver fartsovertredelsen som svært høy. Foto: Kristoffer Klem Bergersen, fremover.no/AMEDIA.
Roger Olderøy i Utrykningspoliiet beskriver fartsovertredelsen som svært høy. Foto: Kristoffer Klem Bergersen, fremover.no/AMEDIA.

Etter flere klager fra publikum i Beisfjordområdet i Narvik, hadde Utrykningspolitiet en kontroll onsdag kveld.

– Bilist ble målt til 124 kilometer i timen, opplyser politiet.

UP holdt kontrollen i 60-sonen.

Sjåføren samtykket til førerkortbeslag.

Roger Olderøy, politibetjent i Utrykningspolitiet forteller at de har fått flere meldinger fra publikum om at ”det kjøres hardt på Beisfjordveien”, spesielt etter at snøen smeltet.

Direkte fare

– Vi er glad for slike tips, og når publikum kontakter oss så konkret forsøker vi å følge opp ved å ha kontroll på stedet, sier Roger Olderøy til Fremover onsdag kveld.

Vedkommende som ble tatt i kontrollen, vil bli anmeldt av Utrykningspolitiet.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått luket ut en sjåfør som er villig til å ta en slik risiko. I en slik hastighet utsetter vedkommende både seg selv og andre som skulle være i området for en direkte fare, og det er selvfølgelig noe vi ser svært alvorlig på, sier Roger Olderøy.

Les også: På fire dager har UP skrevet ut 60 forelegg og beslaglagt to førerkort

Også myke trafikanter

– Det er en vei og et område som er mye trafikkert, og brukes mye av også myke trafikanter som syklister, minner Roger Olderøy om.

Politibetjenten beskriver fartsovertredelsen som svært høy.

– 124 kilometer i timen er over dobbelt så mye som den lovlige hastigheten på stedet. En bil på bortimot to tonn i ei slik hastighet er veldig farlig, sier Roger Olderøy.

Du kan lese mer om bil og trafikk på fremover.no – her:

LES OGSÅ: Tatt for råkjøring, påstå skoene var for tunge!