Tesla åpner opp for bestilling av sin nye- og billigste modell i morgen. Og norske kunder får et forsprang på alle andre ...
Tesla åpner opp for bestilling av sin nye- og billigste modell i morgen. Og norske kunder får et forsprang på alle andre ...

Nå starter de salget av en verdensnyhet

Men det er bare ett sted du kan bestille Teslaen – først.

Tesla har på rekordtid skaffet seg en svært sterk posisjon i bilmarkedet. En ny modell fra Tesla er en skikkelig begivenhet. Ikke minst fordi den amerikanske elbilprodusenten så langt har vært utrolige flinke til å skape blest og oppmerksomhet rundt produktene sine.

Nå gjør de seg klare til å vise oss det som blir deres klart viktigste bil så langt. Vi snakker om Model 3. En bil som tar mål av seg å revolusjonere elbilmarkedet.

Mangedoble salget

Startprisen skal ligge på rundt 300.000 kroner, avhengig av dollarkursen. Og den skal kunne kjøre knappe 400 kilometer på én lading.

Dagens biler fra Tesla, Model S og Model X, er kostbare nisjeprodukter. Med Model 3 er ambisjonen å mangedoble salget. Derfor blir denne også sett på som den definitive testen på om Tesla vil lykkes eller ikke.

Tesla har lenge annonsert at de vil presentere Model 3 for første gang 31. mars, hjemme i USA. Det betyr tidlig-tidlig på morgenen 1. april her i Norge. Samtidig åpner de for reservasjon av bilen, på internett. Ut fra interessen rundt Model 3 så langt, blir det spekulert i at Tesla kan komme til å få inn bestillinger på minst 100.000 eksemplarer av bilen, umiddelbart etter at de åpner for det.

Nå kan det bli rettssak om de spesielle Tesla-dørene

Må kommer til butikken

Norge er i en særstilling når det gjelder Tesla-salg på verdensbasis, og norske kunder slipper å vente til 1. april, hvis de oppsøker en av landets Tesla-butikker.

Tesla Norge bekrefter nemlig nå at de "tjuvstarter" dagen før.

– For de som vil komme først i køen, åpner vi for reservasjon i butikkene våre innenfor vanlig åpningstid, torsdag 31. mars.

– Reservasjonsdepositum i Norge er 10.000 kroner, forteller Even Sandvold Roland som har tittelen Communcations Manager Norway hos Tesla.

Model X er er her snart og nå vet vi hva den vil koste

Slutten av 2017

Dette depositumet må man altså betale for å bekrefte sin bestilling. Men hvis man angrer, er det ikke noe problem å få pengene tilbake.

Produksjonen av Model 3 starter for øvrig til neste år. I følge Tesla skal de første kundene få bilene sine i slutten av 2017.

Da er det nok også grunn til å vente at flere tusen norske kjøpere venter på sine biler.

LES MER: Ny Tesla kan snu bilmarkedet på hodet