Slik feirer en bilekspert påsken

NEW YORK (Broom / TV 2): Vi er på plass på den store bilutstillingen.

Brooms bilekspert Benny Christensen er i New York, der dørene akkurat har gått opp på bilutstillingen.
Brooms bilekspert Benny Christensen er i New York, der dørene akkurat har gått opp på bilutstillingen.

Mens mange nordmenn har pakket klistertuber, appelsin og Kvikk-Lunsj i ryggsekken for å gi seg påskefjellet i vold, har Broom–Benny i stedet pakket Amerika-kofferten og reist til New York.

I stedet for endeløse hvite vidder med skispor, blir hans kulisse skyskraperne på Manhattan.

I New York arrangeres det nemlig hvert år i dagene før påske en stor, internasjonal bilmesse. Det er selvfølgelig der vår egen bilekspert er. Og han gleder seg!

– Ja, gjett om, sier han på en litt hakketete telefonlinje fra andre siden av Atlanteren.

Annerledes påskemesse

Dette er kanskje ikke akkurat hva de fleste forbinder med en påske-messe, men denne bilmessen er også en gammel tradisjon. Veldig gammel, til og med.

– Tro det eller ei – den har vært arrangert hvert eneste år siden 1900! Jeg tar neppe munnen for full om jeg sier at dette er verdens eldste bilutstilling. Men så er vi jo tross alt i bilens hjemland, sier Benny.

– Hvordan er det ellers i New York – mye som minner om påske?

– Nei, ikke akkurat. Det er sol og blå himmel, men småsurt, mye vind og selvfølgelig ikke noe snø. Lav appelsin- og påskekylling-faktor er det her også. Men som de fleste har fått med seg er det valgkamp her borte nå, og det merkes godt.

New York er Donald Trumps hjemby, og engasjementet er stort – med heftige demonstrasjoner i gatene, mye politi og antyding til opptøyer.

– Valgkampen trumfer påsken, slår Brooms bilekspert fast.

Dette er årets påske-SUV:

Tidsforskjell

– Men nå er du på bilmessen. Hva har du fått med deg så langt?

2017-utgaven av Nissan GT-R debuterer i New York akkurat nå.
2017-utgaven av Nissan GT-R debuterer i New York akkurat nå.

– Jeg har akkurat kommet inn. Dørene har åpnet, nå først for pressen. Publikum slippes først inn om et par dager. At det blir mye å se på er det liten tvil om. Jeg skal selvfølgelig jobbe når dere sover i Norge og kommer med oppdateringe etter hvert, forteller Benny.

– Noen premierer der borte?

– Å ja – flere! Mye for det amerikanske markedet, men en del for oss også. Subaru Impreza vises i ny utgave, råskinnet Nissan GT-R får en facelift og står her ett sted. Det samme gjør Toyota GT-86 og en ladbar variant av Prius. Alle de skal sjekkes ut, så klart.

Vi tester også en viktig stasjonsvogn:

Forsvinner, men kommer med ny modell

– En annen ting som er litt spesielt og får en del oppmerksomhet her borte, er at det kule ungdomsmerket til Toyota – Scion – forsvinner. Her viser de en helt ny modell, som altså blir den siste fra den kanten.

Men det er som nevnt de amerikanske modellene som dominerer.

– Jeg kan jo kjapt nevne: Chevrolet Camaro ZL1 og Buick Encore, mens Mazda viser ny CX-9. Sistnevnte er en stor SUV, som ikke kommer til de norske forhandlerne. Og så har de en spennende ny utgave av MX-5, for å nevne noe.

Det er bare å følge med her på Broom.no!

Helt ny spesialmodell av Mazda MX-5, denne heter RF.
Helt ny spesialmodell av Mazda MX-5, denne heter RF.

Les også: Disse eierne er minst fornøyd med bilen sin