Hvis du er ute etter en uforglemmelig taxi-tur, da bør du ta turen til Stavanger. Der gjør nemlig Rock Taxi stor suksess. 
Hvis du er ute etter en uforglemmelig taxi-tur, da bør du ta turen til Stavanger. Der gjør nemlig Rock Taxi stor suksess. 

Dette er taxituren du sent vil glemme

Her får du full rockekonsert hele veien hjem

– I dag er det utfordrende å etablere seg i taxibransjen. Derfor ble jeg nødt til å skille meg ut og gi kunden en uforglemmelig opplevelse, forteller Leiv Kåre Larsen (33).

Han startet Rock Taxi i 2008 og tilbyr som eneste selskap i Norge en skikkelig rockekonsert for kundene. Alle bilene er utstyrt med enorme lydanlegg som potensielt kan blåse taket av det meste.

Nå har taxikonseptet, som har base i Stavanger, blitt en stor suksess med hevendelser fra både inn- og utland.

– Det er faktisk ikke mange ukene siden vi fikk telefon fra en kunde som ønsket taxi til en adresse i England. Jeg måtte høflig avslå tilbudet, da DFDS Seaways har sluttet å seile direkte fra Stavanger til Newcastle, smiler Leiv Kåre.

Med lydanlegg på flere tusen watt, TV-er og Playstation, ligger det an til en taxitur litt utenom det vanlige. 
Med lydanlegg på flere tusen watt, TV-er og Playstation, ligger det an til en taxitur litt utenom det vanlige. 

Lever av lidenskapen

Rock Taxi har nå ni ansatte, fordelt på fire biler. Én av dem er en Mercedes Sprinter som er utstyrt med åtte høyttalere, to store subwoofere, TV-skjermer, samt Playsttaion med fullt Guitar Hero-sett.

– Vi spiller alt fra AC/DC i helgene, til listepop i hverdagen. Her er det kunden som bestemmer, både låtvalg og ikke minst volum. Om jeg skulle valgt selv, hadde det gått i høy rockemusikk dagen lang.

33-åringen fra Stavanger har alltid hatt stor lidenskap for både musikk og biler. At han nå har skaffet seg drømmejobben er det derfor ingen til om.

En fredfull taxitur er kanskje ikke det første man tenker med denne logoen. 
En fredfull taxitur er kanskje ikke det første man tenker med denne logoen. 

– Musikk har alltid vært en stor del av livet mitt. Å kombinere det med å kjøre bil er noe jeg virkelig trives med, smiler gründeren, og legger til at automatgir er et must for å kunne ta i bruk rockefoten på tur.

Taxi til 1,5 millioner kroner - dert hører med til sjeldenhetene

Massiv respons

Selv om Leiv Kåres taxiselskap har opparbeidet seg en hengiven fanskare, er det ikke slik at alle turene preges av høylytt 70-talls rock. Ulike kundegrupper som syketransport, skolebarn og bryllupsreiser finner også sted. Fellesnevneren er i følge Leiv Kåre at turen blir en uforglemmelig opplevelse – spesielt hvis volumet er på topp.

– Responsen er fantastisk bra. Det er moro at folk setter pris på et litt annerledes tilbud. Mange forteller at vi leverer tidenes beste taxitur. Andre gir tommel opp, tuter eller stopper for å ta bilder av bilene.

Og nettopp det er kanskje ikke så rart, da taxiene er dekorert med både flammer, dødninghoder og et rimelig spesielt telefonnummer: 95 777 666.

I Rock Taxis Volkswagen Touran er det ettermontert hele ni høyttalere. De tre bakerste sørger for en bass godt over snittet! 
I Rock Taxis Volkswagen Touran er det ettermontert hele ni høyttalere. De tre bakerste sørger for en bass godt over snittet! 

– Jeg har vel aldri vært redd for å bryte janteloven. Telefonnummeret ble bestilt på grunn av barnslig provokasjon, men også fordi at alle henger seg opp i 666. Nå er nå for øvrig 7 et hellig tall, så derfor utjevnes det på en måte, smiler Leiv Kåre.

Dette skal bli Norges råeste taxi

Utelukker ikke utvidelse

Til tross for usikre tider i arbeidsmarkedet, vurderer Leiv Kåre likevel å utvide stallen.

– Jeg har fått flere tilbud om å starte avdeling i Oslo, men jeg velger å ikke forhaste meg. Nå er det viktigst å tilby den beste tjenesten her i Stavanger, så får vi se om Rock Taxi dukker opp i Oslo eller andre storbyer etter hvert.

– Men med over 8 år bak rattet i en rullende konsertarena, har du én tur du husker spesielt godt?

– Hehe. Jeg må innrømme at mange turer er glemt, noen er fortrengt og enkelte passer seg ikke på trykk en gang. Men når det er sagt, er det stort sett bare gode minner og ikke minst fornøyde kunder, noe jeg setter stor pris på, avslutter taxi-rockeren.

Dette er Rock Taxi-crewet, sammen har de mottoet: 'If it’s too loud, you’re too old.'
Dette er Rock Taxi-crewet, sammen har de mottoet: "If it’s too loud, you’re too old."

Les hva taxi-gutta mener om bilene sine