Nå skal «spøkelsesbilene» selges på auksjon

Her kan man sikre seg mange klassikere på en gang.

Det ser nesten ut som om sjåføren stoppet i veikanten for en tisse-pause i 1956 – og aldri dukket opp igjen. Foto fra ebay. 
Det ser nesten ut som om sjåføren stoppet i veikanten for en tisse-pause i 1956 – og aldri dukket opp igjen. Foto fra ebay. 

Det er noe mystisk og nærmest spøkelseaktig over denne godt patinerte ekvipasjen som står parkert langs veikanten.

Det er liten tvil om at den har stått der lenge. Veldig lenge.

Biltransportere pleier jo i all hovedsak å frakte nye biler ut til forhandlerne. De fire bilene som står på denne tilhengeren, er alle sammen Chevroleter fra 1956, mens selve trekkvogna er fra 1950. Den er forresten en Chevrolet den også.

Slik sett skulle man nesten tro at dette er en forsvunnet biltransport fra nettopp 1956. Som plutselig har dukket opp igjen fra det store intet.

Her har muskelbilen stått i 25 år

Fire stk. klassiske 1956 Chevrolet på ett brett. Foto fra ebay. 
Fire stk. klassiske 1956 Chevrolet på ett brett. Foto fra ebay. 

Hva har skjedd?

Det verste er at ingen riktig kan gjøre rede for hva det er, eller hvordan det hele henger sammen. Så ja - dette er et lite mysterium.

Det ser nesten ut som om sjåføren stoppet i veikanten for en tissepause i skumringen en varm sommerkveld i 1956 – og aldri dukket opp igjen.

Men nå har vi ikke veldig stor tro på hverken spøkelser eller gjenferd. Så det finnes vel en naturlig forklaring her også. Dog uten at vi kjenner til den.

Kanskje har dette blitt brukt som et blikkfang for en bilforretning eller en bilopphugger i nærheten?

Turen hit ble siste reis ...

Tøff Chevrolet  trekkvogn fra 1950. Foto fra ebay
Tøff Chevrolet  trekkvogn fra 1950. Foto fra ebay

Hele greia selges

Uansett. Nå er hel greia lagt ut til salgs på den amerikanske auksjonssiden ebay. Utropsprisen er 15.000 dollar - eller ca 130.000 kroner.

For den prisen får man altså en 1950 modell Chevrolet COE (Cab Over Engine) truck. Disse har de siste årene hatt en voldsom økning i popularitet, på grunn av sitt særegne og spektakulære design.

Man får en 1949 Whitehead & Kales bilfrakttilhenger med god plass til fire store, amerikanske biler. Disse vokser heller ikke akkurat på trær, og er ganske sjeldne.

Ikke minst får man hele fire eksemplarer av den erkeklassiske 1956-årgangen av Chevrolets personbil. Vi snakker todørs, firedørs hardtop og firedørs sedan – servert på ett og samme brett! Dette er ikke hverdagskost. Det er rett og slett unikt!

Se annonsen og alle bildene her:

Bilene har tydeligvis stått lenge og er i dårlig stand, med mye rust. Foto fra ebay
Bilene har tydeligvis stått lenge og er i dårlig stand, med mye rust. Foto fra ebay

Ingen bud

Hva dette hadde kostet om alt hadde vært helt, pent og velholdt, aner vi ikke, men det er definitivt snakk om millioner av kroner...

Nå skal det riktignok legges til at personbilene på tilhengeren har svært omfattende rustskader, men de skalvære komplette med interiør og motor/girkasse, men egner seg best, i følge selgeren, som delebiler.

Vi legger for egen del til at dette begynner å bli såpass sjeldne og verdifulle objekter at det nesten forundrer oss om de ikke kan reddes. Dessuten er tilgangen til deler svært god. Mye nyproduseres til greie priser. Men for all del – vi har ikke sett bilene...

At identifikasjonspapirer mangler, har så klart også noe å si.

Trekkvogna og hengeren skal det visstnok være mulig å redde og å sette i stand igjen, i følge den samme selgeren.

Ekvipasjen står i Wilson i North Carolina, USA. Men der blir den neppe stående veldig mye lenger.

Sjelden Rolls-Royce Phantom funnet i Norge!