Brukt SUV? Dette er et smart kjøp!

Stor, solid og med syv seter.

Mitsubishi Pajero er en SUV som kan gi både mye og god bil for pengene. 
Mitsubishi Pajero er en SUV som kan gi både mye og god bil for pengene. 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny» -seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Vi lurer på om å kjøpe en eldre, brukt Mitsubishi Pajero som familiebil. Hva er svakhetene på en sånn bil og er den familievennlig?

Benny svarer:

Heisann! Mitsubishi Pajero er slett ikke noe dårlig valg. Snarere tvert i mot. Det er på mange måter en litt glemt SUV, som gir deg mye mer bil for pengene enn for eksempel Toyota Landcruiser som "alle" skal ha.

Du sier ikke noe om hvilket budsjett du har til rådighet, men jeg regner med at vi snakker om en bil fra 200.000-300.000 kroner og oppover?

God kvalitet

Kvaliteten er Mitsubishi kjent for. Den er veldig god. Samtidig er kjøreegenskapene også gode og komfortable, med tanke på biltypen. Mye er takket være at den har selvbærende karosseri og uavhengig hjuloppheng, på alle fire hjul.

Designet derimot kan diskuteres. Det er i mine øyne ikke den vakreste bilen, men heller ikke verre enn at jeg hadde en slik bil selv for noen år siden. Den var både gammel og hadde gått langt, men sviktet meg aldri.

Pajero er liksom litt "mann med motorsag og Felleskjøpet-kjeledess"-bil. Så glem luksus og status, og forbered deg på en praktisk arbeidsbil, selv om de fleste er ganske velutstyrte med skinnseter, automatgir og det meste av elektrisk utstyr, slik det ofte er i japanske biler.

Hemmeligheten her ligger i å lete opp et pent og velholdt eksemplar med god historikk. Mange har gått ganske langt etter hvert, og da er servicehistorikk – som alltid – veldig viktig.

Dette må du sjekke

3,2-liters dieselmotoren med fire sylindre er veldig god, men kan i noen sjeldne tilfeller blåse topp-pakningen. Ellers er bremser, forstilling og dekk obligatoriske sjekkpunkter.

Om bilen er veldig "kalvbeint" bak, er det tid for bytte av foringer i bakstillingen, men litt "kalvbeint" er de alltid.

Til tross for raus størrelse er plassen i de to aller bakerste setene ikke spesielt egnet for voksne. De passer best for barn. Men bruker du den som femseter er plassen bak raus. Det gjelder ikke minst bagasjeplassen. Slik sett er den svært familievennlig.

Summa summarum tror jeg du vil bli svært fornøyd med en Pajero som familiebil – og ikke minst som vinterbil. Framkommeligheten er nemlig også svært god.

Les vår test av Mitsubishi Pajero her:

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: