Vogntoget ble knipset i fotoboks 11 ganger – her var det stopp

Statens vegvesen la seg på hjul.

Her var det stopp for vogntogsjåføren – som ble knipset hele 11 ganger i fotobokser i Østerdalen. Foto: Statens vegvesen.
Her var det stopp for vogntogsjåføren – som ble knipset hele 11 ganger i fotobokser i Østerdalen. Foto: Statens vegvesen.

Utenlandske vogntog som bryter regler og forskrifter i Norge er det mange historier rundt. Ofte handler det om dårlig utstyr og liten respekt for kjøre- og hviletidsregler.

Men noen utnytter også at det ikke alltid er lett å kreve inn bøter. Som det tsjekkiske vogntoget som har blitt fotografert for hastighetsoverskridelser i Østerdalen, hele 11 ganger!

La seg på hjul

Nå kan sjåføren vente seg en kraftig reaksjon. Fredag ble nemlig vedkommende stoppet på E6, etter at en mobil patrulje fra Statens vegvesen observerte det på Løten.

– Vi hadde fått melding fra politiet om at dette vogntoget var etterlyst. Det skjer fra tid til annen, og da gjør vi naturligvis hva vi kan for å hjelpe til, forteller Geir Thomas Finstad som er fagleder ved Utekontroll Hedmark faggruppe.

Vegvesenets møtte vogntoget som kjørte i motsatt kjøreretning. De snudde da, og la seg på hjul.

Se hva Vegvesenet stoppet på Svinesund

Ikke lett å få tak i

Politiet ble også varslet, og sammen fikk de til slutt stoppet vogntoget ved Espa.

– Politiet visste i utgangspunktet ikke hvor vogntoget var, eller om det var i Norge i det hele tatt. Slik sett kan du nok si vi hadde litt flaks som kom over det. Det er ofte vanskelig å få tak i utenlandske vogntog som forflytter seg raskt, forteller Geir Thomas Finstad.

Hva som nå skjer med vogntoget og sjåføren, er opp til politiet.

SE VIDEO: Drar løs 40-tonns vogntog, med pappas stasjonsvogn