Opel Tigra-eieren fortviler - og det er ikke så rart. Gamle biler er attraktive for de som har uærlige hensikter.
Opel Tigra-eieren fortviler - og det er ikke så rart. Gamle biler er attraktive for de som har uærlige hensikter.

Tror du tyvene tar bare de nye og fine bilene? Det er feil

Derfor er det ikke trygt å ha en gammel Opel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Jeg har en 20 år gammel Opel Tigra - med kassettspiller! Jeg opplever stadige innbrudd og tyveriforsøk. Det til tross for at står mange nye, fine biler rundt den. Jeg prøver å forstå hvorfor de alltid prøver seg på min gamle Opel, men finner ingen grunn. Kanskje du kan hjelpe?

Benny svarer:

Hei du. Kjedelig sak dette, og jeg skjønner godt at du stusser på at din lille og litt unnseelige Opel stadig blir offeret, i forhold til andre, finere og mye dyrere biler.

Man skulle jo tro at en biltyv ville velge noe litt mer eksklusivt når man først er ute på "tokt".

Jeg har vel ikke akkurat fasit på problemet ditt jeg heller. Men noen tanker rundt det har jeg i alle fall. Jeg tror det kanskje er så enkelt som at den er forholdsvis enkel å komme inn i.

Tigra bygger på den mer kjente Opel Corsa, og ingen av disse kan skilte med veldig solide låser, original alarm eller startsperre, om de er er noe tilårskomne – slik som din bil er.

Kassettspilleren og kassettene dine er vel neppe heller noe man får veldig godt betalt for her... Men det er i alle fall helt klart at du ikke bør la noe som helst av verdi ligge i bilen.

Her handler det nok gjerne om noen som ønsker å bruke bilen din. Og det er ikke veldig vanskelig å få start på en bil som dette, selv uten nøkkel. Oppskriften er velkjent, og i dag er det bare et kjapt nettsøk som skal til, så kan hvem som helst klare det.

Å finne en alternativ parkering som kanskje er mer synlig, og dermed mindre attraktiv for kjeltring-pakk, ville jeg også vurdert.

Jeg vil også anbefale deg å tegne en forsikring som dekker tyveri om du ikke allerede har det. Det holder med delkasko, og det koster bare noen hundrelapper mer i året enn bare ansvarsforsikring.

En 20 år gammel Opel Tigra er jo ikke mye verdt, men du får i alle fall igjen noe om det verste skulle skje.

Om dette er et gjentakende problem, så kan det jo være bare et spørsmål om tid før den forsvinner. For godt.

Jeg vil nesten anta at det er noen små, pubertale "amatører" som står bak, i og med at de ikke har fått bilen med seg ennå. Men en dag greier de det kanskje.

Les også: Får ikke solgt luksus-SUV-en

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: