Nå kan du følge fjorårets verdensmester i drifting, Fredric Aasbø gjennom tre intense episoder av 'Gatebil.'  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co
Nå kan du følge fjorårets verdensmester i drifting, Fredric Aasbø gjennom tre intense episoder av "Gatebil."  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co

Slik ble gutten fra Ski verdensmester

Følg Fredric Aasbø og hans vei til toppen.

The Norwegian Hammer kalles han i utlandet. Og det er kanskje der den norske drifting-kongen er aller mest kjent.

I fjor ble 29-åringen verdensmester i Formula Drift-serien, foran 25.000 tilskuere i Los Angeles.

Men hvordan dette var mulig, og hvilke ekstremt små marginer det var snakk om før alt hadde gått galt, det får vi først vite nå.

Ekstreme forberedelser

Et kamerateam fra TV 2 har nemlig fulgt Fredric og hans team i dagene før og under den første konkurransen på legendariske Streets of Long Beach i Los Angeles, en bane Fredric selv har hevdet det hviler en forbannelse over for hans del.

Gjennom tre intense episoder av ”Gatebil” opplever vi fra innsiden hvilke ekstreme forberedelser og enorm innsats som må til for å hevde seg i denne sporten.

Det er tette fighter når Fredric Aasbø sladder gjennom svingene.  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co
Det er tette fighter når Fredric Aasbø sladder gjennom svingene.  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co

Fredric peker ofte på evnen til å fokusere og være mentalt forberedt som sine fremste egenskaper som toppidrettsutøver. Men en sniktitt på dagens episoder viser at den norske drifting-kongen for alvor kjente presset da opptil 50 mennesker var avhengig av prestasjonene hans allerede ved første løp.

Dette kjører driftekongen helt privat

Dramatikk på nært hold

Og det var nettopp nerver av stål Fredric trengte underveis i konkurransen som etterhvert resulterte i tøffere og tøffere motstand.

29-åringen fra Ski lever virkelig ut drømmen. Nå er han stor i både USA og Japan.  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co
29-åringen fra Ski lever virkelig ut drømmen. Nå er han stor i både USA og Japan.  Foto: Larry Chen Larry@speedhunters.co

I flere halsbrekkende løp, der han blir både påkjørt, frakjørt, må ut i flere omkamper, og til slutt mister andregiret (!), er det kun noen hårfine dommeravgjørelser og det berømmelige håret som flere ganger redder ham fra en forsmedelig exit.

Å oppleve dette dramaet fra innsiden, tett på Fredrics mekanikere og den legendariske teamsjefen Stephan Papadakis, kan nesten ikke overgås for enhver middels sportsinteressert seer, og det viser for alvor hvilken fantastisk publikumsvennlig idrett dette er i ferd med å bli.

Nå kan du følge de dramatiske minuttene og forberedelsene gjennom tre episoder av ”Gatebil”. Her vil du trolig kjenne adrenalinet koke!

Følg verdensmesteren fra Ski i femte episode av "Gatebil" her: