Det er ikke alt for lenge siden Kristine Stenberg så for seg Gatebil som harry og rølpete. Etter hun ble sammen med driftingsjåfør, Joachim har hun fått et helt annet syn på sporten.
Det er ikke alt for lenge siden Kristine Stenberg så for seg Gatebil som harry og rølpete. Etter hun ble sammen med driftingsjåfør, Joachim har hun fått et helt annet syn på sporten.

– Jeg trodde Gatebil bare var rølp og harryfesting

Nå kan du møte Kristine i en helt ny nettserie.

– For ett år siden hadde jeg ikke dratt på Gatebil-treff om jeg fikk betalt en gang. Motorsport har aldri vært helt min greie, i hvert fall ikke Gatebil. Det syns jeg virket småharry og rølpete, forteller Kristine Stenberg.

Hun så for seg Gatebil som en harry møteplass hvor folk samlet seg rundt blodsenka Volvoer, med halvnakne damer og silikonpupper vimsende rundt.

Dette synet endret seg imidlertid fort da 23-åringen ble kjent med driftingsjåfør Joachim Waagard for ett år tilbake. I dag kan ikke jenta fra Moss lovprise miljøet og seriøsiteten bak sporten nok.

Fantastisk miljø

– Bil og motorsport har aldri interessert meg, men etter jeg ble sammen med Joachim har jeg skjønt hvor mye dette betyr. Jeg er overrasket over hvor mye tid og seriøs jobb som ligger bak sporten. Det er nesten en egen livsstil.

På løp er Kristine med som god støttespiller og passer på at Joachim har alt på stell. 
På løp er Kristine med som god støttespiller og passer på at Joachim har alt på stell. 

Også Gatebil-miljøet mener hun er noe helt annet enn først antatt.

– Det brukes vanvittig mye tid og ressurser på bilene, og det er langt fra bare fyll og fest. For de aller fleste handler det om lidenskap og seriøse konkurranser, med kostbare biler. Ellers må jeg si at miljøet er fantastisk bra - med masse hyggelige og flinke folk. Man blir fort litt revet med, smiler Kristine, som var med kjæresten Joachim på samtlige Gatebil-treff i fjor.

Hun legger til at det tilbringes både dager og netter i garasjen til Joachim i Fredrikstad. Han skaffet seg nemlig en splitter ny BMW M4 i fjor, for å bygge den om til en rendyrka driftingbil.

– Jeg tror ingen skjønner hvor mye gutta jobber for å oppnå drømmene sine. Jeg er rett og slett kjempeoverrasket.

Mistet begge beina på Gatebil – nå vil han tilbake

Det blir mange sene kvelder på verkstedet i Fredrikstad, men smilet er uansett på plass.
Det blir mange sene kvelder på verkstedet i Fredrikstad, men smilet er uansett på plass.

Verdens første

Kristine ble kjent med Joachim i fjor, midt under byggingen av den helt nye BMW-en. Dette ble verdens første driftingbil bygd på M-modellen til BMW, og chassiset kom rett fra fabrikken i Tyskland.

– Jeg skjønte fort hva dette betyr for han. Arbeidsdagene begynte etter jobb klokka fire og varte ofte til langt på natt, så egentlig er det utrolig han hadde tid til å bli kjent med meg, ler hun.

Og etter intens jobbing med lidenskapen, sto bilen klar. Faktisk ble den så fin at Joachim ble invitert til å kjøre den på anerkjente Goodwood Festival of Speed, som første nordmann siden Petter Solberg.

Broompraten med Geir Schau: – Vi kunne blitt buret inn begge to

Nå blir det nett-TV

I dag er Gatebil en av verdens største bilfestivaler som trekker nesten 100.000 besøkende gjennom en sesong. Sporten er kjent for breisladd, blårøyk og babes - men bak fasaden er det et miljø som virkelig brenner for bil.

Kristine og kjæresten Joachim er to av disse. I dag lanseres en helt ny nettserie her på Broom og TV2.no, nemlig ”Gatebil.” Kristine og Joachim er med i to episoder.

– Jeg syns det er kjempebra å få et annet blikk på Gatebil-sporten. Jeg tror det er mange som tenker slik jeg gjorde for et år siden, men med denne serien er sikker på at folk vil tenke annerledes. Det blir spennende å følge med fremover, avslutter Kristine.

Se første episode av "Gatebil" her:

.