Lover at dette skal bli en sexy bil

Her holder det ikke bare med fornuft!

Mange flerbruksbiler sliter med et litt traust image. Det håper Renault å unngå på sin helt nye Scenic. 
Mange flerbruksbiler sliter med et litt traust image. Det håper Renault å unngå på sin helt nye Scenic. 

Markedet for flerbruksbiler har falt kraftig de siste årene. Dette er biler med smarte seteløsninger, mye plass og ofte mulighet for sju seter.

De er skreddersydd for småbarnsfamilier med stort plassbehov. Dem er det mange av, men likevel har salget vært for nedadgående lenge. Svært mange av kundene velger nå heller SUV/crossover, som designmessig gjerne ser langt mer spenstig ut enn fornuftige familiebiler.

20 år senere

Da Renault lanserte sin Scenic tilbake 1996, ble den umiddelbart en stor suksess. Praktisk interiør med seter som kunne skyves og justeres i mange retninger, flybord på forseteryggene og ekstrarom i gulvene, var bare noen av mange smarte løsninger.

Scenic startet en ny klasse, det tok ikke lang tid før en rekke konkurrenter kom etter.

Men 20 år senere har mye av luften gått ut av denne ballongen, det får vi et nytt bevis på når Renault nå gjør seg klare til å lansere en ny og fjerde generasjon Scenic.

Første generasjon het Megane Scenic og debuterer i 1996. Den ble en stor suksess for Renault.
Første generasjon het Megane Scenic og debuterer i 1996. Den ble en stor suksess for Renault.

Mye plass til skikkelig lavpris? Sjekk denne!

Sexy og moderne

Den skal debutere på bilutstillingen i Geneve i neste uke. Og når Renualt nå sender ut den første smakebiten og litt info om modellen, er det ikke primært det praktiske som står i fokus.

Nei, Renaults sjefdesigner Laurens van der Acker understreker heller andre ting:

– VI vil at Scenic skal stå for noe nytt. Den skal være en mer sexy og mer moderne versjon av en flerbruksbil, sier van der Acker, før han legger til at den nye modellen også skal videreføre fleksibiliteten til forgjengerne.

Spennende bil: Dette kan gi skikkelig comeback

Storebror blir mer eksklusiv

Ikke helt overraskende har Renault nå valgt å dreie designet mot klassen som lenge har spist av flerbruksbil-salget. Her er det nemlig tydelige SUV-undertoner, akkurat som på siste utgave av storebror Renault Espace.

På den måten håper Renault å også kunne appellere til de som synes tradisjonelle flerbruksbiler blir for kjedelige og tannløse. Rett og slett slå litt tilbake mot SUV-konkurrentene.

Som tidligere skal også nye Scenic komme i en Grand-versjon, med sju seter. Denne gangen er det ventet at Renault skal gjøre "storebror" mer eksklusiv, den skal ut i tøff konkurranse med større familierbiler fra en rekke produsenter.

Dette blir morobil til hyggelig pris

Ikke mye som minner om forgjengeren her. Heldigvis.
Ikke mye som minner om forgjengeren her. Heldigvis.

Stor flerbruksbil med 4x4, dette er et smart kjøp