Dodge Challenger SRT Hellcat er gromt nok for de fleste med sine 707 hk, men det fins alltid de som vil ha mer. 
Dodge Challenger SRT Hellcat er gromt nok for de fleste med sine 707 hk, men det fins alltid de som vil ha mer. 

Her snakker vi muskelbil for de virkelig kresne

Var rå fra før – men så ble den trimmet. Noe helt vilt!

707 er tallet som mange muskelbil-interesserte har fått innprentet de siste årene. Av den enkle grunn at Dodge leverer Hellcat-versjoner av Charger og Challenger, og under panseret ligger en kompressormatet 6,2-liters Hemi V8 på 707 hk.

Det burde holde for de fleste, men alltid er det noen som ikke får nok, og her kommer Hennessey Performance inn i bildet. Selskapet fra Texas lever av å levere tuningprodukter til ulike biler. De er mest kjent for ekstreme ytelser, noe som blant annet resulterte i superbilen Hennessey Venom GT i 2010 med 1.244 hk.

Selskapet ble grunnlagt av John Hennessey i 1991, og har levert tuning-godis til mengder av ulike biler, alt fra Toyota til Bentley.

En giftgrønn (eller Kawasaki Ninja-grønn) Challenger SRT Hellcat, blir enda giftigere når Hennessey Performance har gått løs på den.
En giftgrønn (eller Kawasaki Ninja-grønn) Challenger SRT Hellcat, blir enda giftigere når Hennessey Performance har gått løs på den.

De kan også hjelpe deg hvis du har en ny Challenger SRT Hellcat, og er på søken etter mer pulver under panseret. Du kan velge mellom HPE800, HPE850 eller HPE1000-pakken, som alle signaliserer hva slags effekt du får.

HPE1000 gavepakke

Den som kjenner sin besøkelsestid, går selvsagt for HPE1000-pakken. Det litt uvanlige ligger i at Hennessey turbomater den kompressormatede motoren. Med to turboer. Samtidig som man beholder kompressoren.

Turbo og kompressor er ikke noe nytt, og har blitt prøvd i såpass ulike miljø som Rally-VM med den fryktinngytende Lancia Delta S4 i 1985/86, til den svært så normale VW Golf GT fra 2006.

Dodge Charger SRT Hellcat kan også leveres med 1000-hesters pakken
Dodge Charger SRT Hellcat kan også leveres med 1000-hesters pakken

Fyller du feil kan det koste skjorta

Men med HPE1000-pakken får du altså både to turboer og en kompressor, med tilhørende nytt innsprøytnings-system (selve innmaten i motoren forblir urørt). Resultatet er 1.032 hk ved 6.500 omdreininger, mens momentet er på 1.339 Newtonmeter ved 4.200 omdreininger.

Imponerende ytelser

Det er enorme krefter, og sørger for at 0-96 km/t oppgis til 2,7 sekunder, mens kvartmila skal gå unna på 9,9 sekunder.

Det bemerkes at effekt-tallene er målt på veivakselen, mens motoren er i benk. Effekten vil måles på bakhjulene, etter at alle oppgraderinger er på plass.

Nå får du klassikeren til svært hyggelig pris

Hennessey vil bare lage 12 biler med denne pakken, og den leveres også til Charger SRT Hellcat med de eksakt samme tallene når det gjelder effekt og ytelser.

Pris for HPE1000-pakken oppgis ikke, men du må jo uansett først kjøpe deg en Challenger SRT Hellcat til 510.000 kroner (60.000 dollar). Det er egentlig en svært hyggelig pris for en 707-hesters bil, selv om regnestykket ikke blir fullt så hyggelig skulle du vurdere å få norske skilter på den…

Her er bilen som skjønner norsk