Volvo har klare planer om å endre måten vi bruker bilen på. En av løsningen de kommer til å innføre allerede neste år, er at bilen leveres uten nøkkel. Den laster du i stedet ned i en App på mobiltelefonen din ...
Volvo har klare planer om å endre måten vi bruker bilen på. En av løsningen de kommer til å innføre allerede neste år, er at bilen leveres uten nøkkel. Den laster du i stedet ned i en App på mobiltelefonen din ...

Se hva Volvo vil at du skal bruke mobilen til nå!

– Dette vil gjøre livet lettere og spare tid. SE VIDEO:

Er du en av dem som stadig glemmer hvor bilnøkkelen ligger, eller rett og slett mister den? Ikke bare koster det en formue å lage en ny nøkkel til moderne biler, men det typiske er at det du mister eller glemmer den akkurat når det er mest prekært.

I dagens biler, der du ofte ikke trenger å bruke nøkkelen for å starte eller åpne dørene, er det veldig lett for at den rett og slett blir borte.

Men fortvil ikke, for snart kommer det en nyhet som skal hjelpe oss som er litt distre. Allerede om et år, introduserer Volvo nye modeller der du rett og slett ikke får nøkkel til bilen din i det hele tatt. Alt foregår via mobilen!

Dette blir årets største familiebil-nyhet

App erstatter nøkkelen

Mobilen er jo bare blitt en større og større del av hverdagen til folk. Så at bilnøkkelen også finnner veien dit, burde ikke overraske noen.

Her må du bare laste ned en App, så kan du låse eller låse opp bilen, åpne bagasjelokket og starte motoren.

Volvo mener at denne løsningen gjør at kundene kan bruke bilen sin på en helt ny måte.

Nesten 1.000 nordmenn har bestilt super-SUVen til Volvo

Kan deles

Ikke bare det. Appen støtter også flere bilnøkler, for de som har to eller flere biler. Og du kan sende nøkkelen til andre personer, venner eller familie.

På denne måten vil det også bli lettere å drive med for eksempel bilutleie. Her trengs det rett og slett ikke at du må komme til disken, du kan få nøkkelen "tilsendt" på mobilen!

Systemet skal testes ut allerede nå til våren, blant annet via bilpoolen til Sunfleet på Landvetter flyplass.

Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen

– Må ha en funksjon

Volvos sjef for produktstrategi Henrik Green, understreker at en ikke vil bruke innotive løsninger kun for teknikkens skyld.

– Ny teknikk skal gjøre livet lettere for folk og spare tid. Hvis ikke er det ikke noe poeng. Vi har andre mobilitietskrav nå enn for bare noen år siden. Kundene forventer seg at det skal være lett å få adgang til bilen, sier han.

Kan brukes mer effektivt

Green mener at den nye nøkkelløsningen gjør at bilene kan brukes mer effektivt.

– I stedet for at de står stille på en parkeringsplass hele dagen, kan de brukes oftere og mer effektivt av en annen person, som eieren har sendt nøkkelen til, sier han.

Så da gjelder det å passe ENDA bedre på mobilen. Og sørge for å ikke gå tom for strøm, akkurat når du står uten lader langt oppe på fjellet og vil hjem igjen fra hytteturen ...

Dieselforbud kan gi prisras på bruktbil