Porsche Cayenne med dieselmotor – kan være tungsolgt drømmebil. Illustrasjonsbilde. 
Porsche Cayenne med dieselmotor – kan være tungsolgt drømmebil. Illustrasjonsbilde. 

Får ikke solgt luksus-SUV-en

Bruktbil-markedet står i stampe etter dieselforbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg holder for tiden på å skal selge min 2015 Porsche Cayenne diesel. Bilen har ligget ute siden november 2015, og jeg opplever at markedet er ekstremt edruelig på disse bilene.

Jeg får den ikke solgt!

Min Cayenne er nå den billigste 2015-modellen av dieselversjonene av denne biltypen. Prisvåpnet er dermed brukt opp inntil videre. Hva tenker du om salg av Cayenne i dagens Norge ?

Benny svarer:

Heisann!

Kul bil du har der! Men det er tungt å selge bil i Norge nå. Det er flere grunner til det. Krona har ikke vært svakere på 40 år, arbeidsledigheten er økende, oljeinntektene svikter og ja, egentlig er hele økonomien veldig usikker.

Det gjør folk også usikre. I alle fall når det gjelder kjøp av så dyre biler. Jeg tror nok at billigere biler er lettere å omsette, uten at det er noen rakettfart i det markedet heller.

Dessuten har vi jo de siste årene sett en voldsom dreining mot elbiler og nå det siste året mot ladbare hybrider. Etterspørselen her er stor og folks kjøpemønster på bil har endret seg mye og fort.

Det etter hvert mye omtalte dieselforbudet har også helt klart påvirket i det siste, og gitt en "bråstopp" i salget av både nye og brukte dieselbiler. Luften gikk liksom plutselig ut av ballongen.

Diesel gjør ikke saken enklere

Det er en mager trøst, men det er mange som sliter med salg av bruktbil for tiden. Går den i tillegg på diesel, så gjør ikke det saken lettere.

Jeg har en god kompis som sliter med å selge en kjempefin Audi Allroad. Prisen er satt med 100.000 kroner - uten at det hjelper noe... Brutalt og kjedelig men slik er det akkurat nå.

At bilen din er en Cayenne er neppe noen ulempe. Kanskje litt politisk ukorrekt akkurat nå, men allikevel en skikkelig drømmebil for veldig mange. Meg selv inklusive ...

Her er giga-fabrikken som skal sikre Tesla suksess

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: